ŞILE Hava Durumu

Özgür KABADAYI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Teşekkürler Şile!

Bu zafer, sadece bizim değil, aynı zamanda tüm Şile halkının da zaferi. Her bir oy, değişime olan ihtiyacı, özgürlük ve demokrasiye olan inancı temsil ediyor. Artık, bizim için çok çalışma vakti, Şile için tam yol ileri!
Özgür KABADAYI

Güncel ihale bulunmamaktadır.

İhale Arşivi için tıklayınız

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’dan gündeme dair önemli açıklamalar!

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’dan gündeme dair önemli açıklamalar!

8 Mayıs 2021 Cumartesi

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’dan gündeme dair önemli açıklamalar!
Bir süredir gündemi meşgul eden Akçakese sahili ve sarı alanlar ile ilgili basın toplantısı düzenleyen ve Şile Belediyesi Youtube kanalından da canlı yayın olarak takip edilen toplantıda Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, söz konusu gündem ile ilgili bir çok noktaya açıklık getirdi. Düzenlenen toplantıda AK Parti Şile İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, MHP Şile İlçe Başkanı Mustafa Pıçak, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve basın mensupları  da hazır bulundu.

Özellikle Akçakese Mahallesi özelinde kamuoyunu meşgul eden gündemlerle alakalı Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sözlerine sarı alanlarla ilgili açıklamalarla başlayan Başkan Ocaklı, köylünün, mahallelinin, yerel aidiyetin hakkını sonuna kadar savunacaklarını ifade etti. 

“Sarı Alanlarda kimsenin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz.”
Zilyetlik hakkı bulunan ve tarım arazisi olarak kullanılmadığı için geçen yıllar içerisinde hazine arazisi olarak nitelenen sarı alanlarla ilgili açıklamada bulunan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı Şile’de bulunan yerel hassasiyetlerin tarafı olduklarını belirtti.  Başkan İlhan Ocaklı, uzun yıllar İlçe Başkanı ve 2 yıldır da Belediye Başkanı olarak Şile’ye hizmet verdiğini ifade ederken Sarı alanların yalnızca zilyet sahibi olanlara verileceğinin usulsüz hiçbir belge ve işleme izin verilmeyeceğinin altını çizdi.

Başkan Ocaklı  ‘’Benim bir metrekare sarı alanım yok. Biz zilyetlik hakkı olan hemşerilerimiz için çalışıyoruz. İlçe Başkanlığı dönemimde bir basın açıklaması yaptım sarı alanlarla ilgili. Birilerinin çökmeye çalıştıklarından bahsettiler. Babamın oğlu olsalar gözünün yaşına bakan namerttir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen namerttir. Asla buna müsaade etmeyeceğim dedim. O günden bugüne müsaade etmedim. Beni tanıyan tanır. Eyvallah eden namerttir. Efendim tehdit ediyorlarmış. Kimse Devletten güçlü değil! Hakkı olan hakkını alır. Hakkı olmayan hakkına razı gelir’’ dedi.
Sarı alanlarda usulsüz işlem yapmak isteyenlere karşı da net ifadeler kullanan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı;

‘’Rantçı adamlarla işim olmadı’’
 ‘’Bu tarz simsarlara çakallara fırsat vermeyin. Malınızı satmayın. İmza vermeyin. Bunu yapsanız bile Devlet buna müsaade etmeyecek. Yapanın yanına kar kalmayacak. Kamuoyunda bize de iletilen farklı dedikodular var. Açık söylüyorum, kim olduğu önemli değil, sıfatının ne olduğu hiç önemli değil. Babamın oğlu dahi olsa gözünün yaşına bakan namerttir. Vatandaşlarımız rahat olsunlar. Gönülleri rahat olsun’’ dedi.

‘’20 yıllık kullanım için 20 yaşında ki kardeşimiz komisyona yazılmış’’
Başkan Ocaklı, ‘’Çevre ve Şehircilik Bakanımız geldiğinde bir çalışma başlattık. Yeni bir komisyon kurulacak. Milli emlak, belediyemiz, muhtar ve azaları olacak. 6-7 kişilik komisyon teker teker köylere gidecek. Bu komisyon 20 yıllık yerlerin kime ait olduğunu belirleyecek. Hak kimin ise yerini bulacak. Şimdi bakıyorum 20 yıllık kullanım için 20 yaşında ki kardeşimiz komisyona yazılmış. O nereden bilecek? Daha doğmamış bile. Biz o komisyonun içinde yoktuk ama bugün varız. Şile Belediyesi olarak tüm bu konuları masaya yatıracağız. Teker teker gidilecek, yerinde görülecek. Eğer bir yerin zilyeti A kişiye aitse onun adına yazılacak.” 

“Şile için inisiyatif alanlar önce kendileri dürüst olacak”
“Bir süredir sosyal medyada bazı paylaşımlar yapılıyor. Şile için, sözüm ona Şile’nin iyiliği için inisiyatif aldıklarını iddia edenler var. Buradan ifade etmek istiyorum. Şile için inisiyatif alanlar önce kendileri dürüst olacak. Belli konularda inisiyatif alanlar sarı alanlar için inisiyatif alamıyor. Kendilerinin yapmış olduğu kaçak yapılar noktasında inisiyatif alamıyor. Öncelikle birbirimize karşı dürüst olmalıyız.” İfadelerini kullanan Başkan Ocaklı, açıklamalarına yine bir süredir kamuoyunu meşgul eden Akçakese sahilindeki çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulundu. 

“Şile; İstanbul’un en önemli turizm destinasyonudur.”
Yaklaşan yaz sezonunun Şile ilçesinin en yoğun geçireceği  yaz sezonu olacağını ifade eden Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı;

“Şile; İstanbul’un en gözde turizm destinasyonu. İlçemizde nitelikli turizm alanları oluşturmak adına güzel projelere imza atıyoruz. Akçakese sahilinde doğa tahribatı yoktur. Şile sahillerinin kullanım hakkı 2017’de yapılan protokolle belediyemize devredilmiştir. Tüm sahillerimizde olduğu gibi Akçakese sahilinde de kullanım ve tasarruf hakkı bize aittir.”

“Hedefimiz kaliteli ve nitelikli turizm...”
“Güney sahillerini aratmayan niteliklere sahip, tanımlı ve sürdürülebilir bir turizm anlayışını Şile’de de mukim kılmak için, turizm vizyonumuzu kanunlara ve mevzuatlara uygun şekilde planlamaya devam edeceğiz. Mavi Bayraklı plajları, doğal koyları ve şifalı kumsallarıyla İstanbul’un turizm cenneti olan ilçemizin, sahil bandını kötü ve denetimsiz kullanıma asla terk etmeyeceğiz.”

Akçakese sahilimizde yapılan çalışmalarda doğaya, çevreye aykırı bir durum yoktur. Biz plajlarımıza hizmet kalitesi getirmek istiyoruz. Burada yapılan çalışmalarda Kıyı Kanununa, mevzuatlara aykırı bir durum yoktur. Belediyemizin ilgili ekipleri yapılan çalışmaları kontrol etmeye devam ediyor. Dün Çevre Derneği Başkanımız Sayın Nabi Evren de alanı incelediğini ve herhangi bir olumsuz durum olmadığını ifade etti. İlçenin turizmi için önemli bir çalışma olduğunu ifade etti. Arkadaşlar ben doğa aşığı bir insanım. Bu konudaki hassasiyetim bugüne kadar yaptıklarımız, çalışmalarımız, farkındalık oluşturmak adına ortaya koyduklarımız ortada… Asla doğamıza zarar verecek herhangi bir uygulamanın içerisinde yer almayacağız. Eğer ki burada uygunsuz bir durum oluşursa gereken işlem ivedilikle yapılacaktır. Bu konuda belediye başkanı olarak talimatım nettir.” ifadelerini kullanan Başkan Ocaklı, sözlerine şöyle devam etti:

“Tüm sahillerimiz hemşehrilerimizin kullanımına açık”
“Akçakese sahili de dahil olmak üzere, ilçemizdeki tüm plajlar Şileli hemşehrilerimizin kullanımına açık. Arkadaşlarımız çalışıyorlar, yine kadim bir geçmişe sahip ilçemizin gerçek sahibi olan hemşehrilerimizin, çocukluklarından beri kullandıkları plajları gönül rahatlığı ile ziyaret edebilmeleri için ciddi kolaylıklar sağlayacak Şile Hemşehri Kart projesi de bu sezon uygulamaya hazır hale getirilecek…”

“Yanlış varsa birlikte düzeltelim”
Basın toplantısına bölge halkının hassasiyetlerinin birincil öncelikleri olduğunu vurgulayarak devam eden Başkan Ocaklı; “Bizlerle iletişime geçin, yapılan yanlış varsa gelin birlikte düzeltelim. Belediyemizin tüm yetkilileri her alanda denetimlerini sürdürmeye devam edecek. Bizler Şile’yi çok daha iyi bir noktaya taşıyabilmek için mücadelemize devam edeceğiz.” ifadeleriyle açıklamalarını tamamladı.  
 

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.