ŞILE Hava Durumu

Özgür KABADAYI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Teşekkürler Şile!

Bu zafer, sadece bizim değil, aynı zamanda tüm Şile halkının da zaferi. Her bir oy, değişime olan ihtiyacı, özgürlük ve demokrasiye olan inancı temsil ediyor. Artık, bizim için çok çalışma vakti, Şile için tam yol ileri!
Özgür KABADAYI

Güncel ihale bulunmamaktadır.

İhale Arşivi için tıklayınız

İstanbul’un Mavi Bayraklı Plajları Yine Şile’de…

İstanbul’un Mavi Bayraklı Plajları Yine Şile’de…

17 Haziran 2022 Cuma

Uzun süredir Mavi Bayrak dalgalanan plajlarıyla turizm kalitesini ortaya koyan Şile, 2022 yaz sezonunda iki farklı plajında Mavi Bayrak dalgalandıracak. Uzunkum Plajı’nın ardından ÂLÂ Şile Kadınlar Plajı Mavi Bayrak almaya hak kazandı.

Mavi Bayrak Bu Sezon Yine Şile’de Dalgalanıyor!
Şile Belediyesi'nin Şile’nin en güzel koylarından birini kadınlara tahsis ettiği A-LA Şile Kadınlar Plajı Mavi Bayrak törenine ev sahipliği yaptı.  

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya ve Şile Garnizon Komutanı Albay Hazel Yılmaz ile beraber Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, İlçe Emniyet Müdürü Hazım Gümüş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Okan Ayhan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bedrettin Naim Arslan, Şile Belediye Başkan Yardımcıları ile kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar, vatandaşlar ve doğa severler katıldı.
 
Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı: “Coşku Dolu Bir Etkinlikle İstanbul’da Sadece Şile’de Dalgalanacak Olan Mavi Bayrağı Göndere Çektik!”
Şile Sahil Güvenlik Komutanlığı Dalgıç Ekibi Dalış Gösterisine ve Trio Ekibi Müzik Dinletisine sahne olan törende konuşan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile için tarihi bir güne şahitlik ettiklerini söyledi ve Şile'nin gerçek bir turizm ilçesi olduğunu belirterek, “Şile’de bir kaç sezondur Uzunkum Plajı’mızda dalgalanan Mavi Bayrağa bugün bir yenisi daha eklendi. İstanbul’da sadece Şile’de dalgalanacak olan Mavi Bayrağı coşku dolu bir etkinlikle göndere çektik. Şile markası için oldukça önemli bir değer olan Mavi Bayrak, bu sezon Uzunkum ve A-LA Şile Plajlarımızda dalgalanacak ve yerli yabancı turistler için bu sezon istikâmet Şile olacak. Turizmcilerimize, hemşehrilerimize ve misafirlerimize hayırlı olsun.” dedi.
 
Şile’de Artık ÂLÂ Kadınlar Plajı’nda Da Mavi Bayrak Dalgalanacak
A-LA Şile Kadınlar Plajı’ndaki Mavi Bayrak töreninde ayrıca Şile Turizm, Kültür ve Tanıtım Derneği Başkanı Emre Budur ve Şile Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Nabi Evren konuşmacı olarak katılarak, Şile’nin kültürel ve doğal zenginliklerine sahip çıkılması gerektiğini ve Şile’deki doğal zenginliklerin muhafaza edildiği sürece, yerli ve yabancı ziyaretçi sayısının artacağının altını çizdiler. Bilindiği gibi Şile’de Uzunkum Plajı’ndan sonra 2022 yaz sezonunda 2. olarak A-LA Şile Kadınlar Plajı da çevre güvenliği, temizlik, ulaşım, sağlık ve alt yapı hizmetleri baz alınarak, 4 yıl süresince denizden alınan numunelerin uygunluğuna göre verilen ve uluslararası öneme sahip Mavi Bayrak dalgalandırmaya hak kazandı.
 
Mavi Bayrak Nedir?
Mavi Bayrak; plajlar, marinalar ve sürdürülebilir tekne turizmi operatörleri için dünyanın en tanınmış çevre koruma göstergelerinden birisi. Mavi Bayrağa hak kazanmak için, bir dizi sıkı çevre, eğitim, güvenlik ve erişilebilirlik kriterinin karşılanması ve sürdürülmesi gerekli. Türkiye’de Çevre Eğitim Vakfı tarafından belirlenen bu kriterler arasında; çevrede eğitici ve bilgilendirici panoların bulunması, yüzme suyunun kalitesi, plajın bağlı olduğu yerel yönetim tarafından çevresel denetimlerin ve kontrolleri yapılması ve can güvenliği ile ilgili gerekli hizmetlerin sunulması gibi konu başlıkları yer alıyor.

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.