Güncel etkinlik bulunmamaktadır.

Tüm Etkinlikler

Şile Belediyesi ve Şile Kaymakamlığı Hizmet Binaları Projesi

Mevcut kamu yapılarının birbirinden ayrık olması, vatandaşın mekânsal ihtiyaçlarına karşılık verememesi nedeniyle, İlçe merkezinde bulunan kamu yapılarını aynı alanda toplayarak bir yönetim merkezi oluşturmak hedeflenmektedir. Kentin büyümesi, nüfus yoğunluğunun artması buna bağlı olarak artan personel sayısına mevcut yapıların yeterli olmaması, Kullanımda olan Kaymakamlık ve Belediye hizmet birimlerimizin birbirinden ayrık olması sebebiyle, vatandaşın mekânsal ihtiyaçlarına karşılık verememesi, Mekânsal farklılıkların, ayrı yerleşkelerde bulunan birimlerin organize olarak çalışamaması nedenleriyle birlikte bütüncül bir tasarım yaklaşımı ile,  kamunun ihtiyaçlarına cevap verebilen, vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermek adına, yeni bir yapıya ihtiyaç olması sebebiyle; Balibey Mahallesinde Atatürk Caddesi, 42 ada 120 parsel üzerinde toplam 22.798 metre kare alanda 2 blok şeklinde tasarlanan projede belediye hizmet binamız bodrum kat zemin kat birinci ve ikinci kat olmak üzere toplam 5000 m2 alandan oluşmaktadır.

Belediyemizin tüm birimlerini içinde barındıracak olan yapının çevresi kent parkı olacak şekilde peyzaj alanlarıyla tasarlanmıştır.

Kaymakamlık Binası ise yine aynı alan içeresinde bodrum, kat zemin kat, birinci ve ikinci kat olmak üzere toplam 5000 m2 alandan oluşmaktadır. Kaymakamlığın ayrı binalarda hizmet veren tüm birimleri aynı yapı içerisinde toparlanarak ilçenin yeni yönetim merkezi oluşturulmuş olacaktır.