Köy Meydanları Düzenleme Projesi

Şile, yerleşik köy hayatının devam ettiği 57 mahallesi ile İstanbul’un en farklı ve özel ilçelerinden birisidir. Şile Belediyesi olarak tasarladığımız bu proje ile kırsal mahallelerimize yeni bir soluk getiriyoruz.

Köy halkının sosyal açıdan daha verimli vakit geçirmelerini sağlayacak bir alan olarak yeniden tasarladığımız “Köy Meydanları” ile kırsal mahallelerimiz daha estetik bir görünüme kavuşacak.

Kırsal mahallelerimizde yaygın kullanılan alanlardan biri olan köy meydanları üzerinde ilgi ve beklentileri göz önünde bulundurduğumuz proje, detaylarıyla yeni bir sosyalleşme alanı olarak şekillenecek.

Doğayla özdeşleşen bu alanlarda, vatandaşların kullanabilecekleri birçok kamelya, spor alanları, aydınlatma elemanlarıyla zenginleştirilmiş yürüme alanları ve çocuk parkı bulunacak. Şile’nin kültürel hafızasında yer alan motifleri içeren sokak aydınlatmaları, birçok noktada yer alacak.

Köy halkına aidiyet duygusunun kazandırılması ve toplumsal bilincin geliştirilmesi açısından faydalı olacağına inandığımız “Köy Meydanları Düzenleme” projesi ile köylerimizi daha zengin bir görüntüye kavuşturacağız.