ŞILE Hava Durumu

Özgür KABADAYI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Teşekkürler Şile!

Bu zafer, sadece bizim değil, aynı zamanda tüm Şile halkının da zaferi. Her bir oy, değişime olan ihtiyacı, özgürlük ve demokrasiye olan inancı temsil ediyor. Artık, bizim için çok çalışma vakti, Şile için tam yol ileri!
Özgür KABADAYI

Güncel ihale bulunmamaktadır.

İhale Arşivi için tıklayınız

Güncel etkinlik bulunmamaktadır.

Tüm Etkinlikler

Tarihi Hacı Osmanağa Camii Restorasyon Çalışmaları Başladı

Tarihi Hacı Osmanağa Camii Restorasyon Çalışmaları Başladı

15 Mart 2023 Çarşamba

Anadolu Yakası Vakıflar Genel Müdürlü ve Şile Belediyesi iş birliği ile Şile’de bulunan tarihi bir eserin daha restorasyon çalışmalarına başlandı. Yapının mimari ve sosyo-kültürel kimliğini oluşturan mekansal, biçimsel, yapısal özgün karakterini bozmadan yürütülecek restorasyon çalışmaları ile camii özgün kullanımına uygun olarak, sürdürülebilir şekilde korunmuş olacak.
Restorasyon çalışmasıyla, tarihi Şile Deniz Feneri’nin ardından, Hacı Osmanağa Camii’de ilçenin kadim tarihi kimliği için önemli bir değer olarak arz-endam etmeye devam edecek.

Şile Deniz Feneri'nden Sonra Tarihi Bir Yapı Daha Restore Ediliyor
Şile’nin en tarihi mahallelerinden biri olan Balibey Mahallesi’nde yer alan camii yapıldığı dönemin ayakta kalmış en değerli örneklerinden biri olma özelliği taşıyor. Camii’nin yapım tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte, yapım tekniği ve mimari özelliklerine bakılarak 17. Yüzyılın sonlarında inşa edildiği tahmin edilmektedir. Evliya Çelebi, Trabzon seyahati sırasında konakladığı Şile’den, 600 haneli bir yerleşim yeri olduğunu ve kıyıda bir camisinin bulunduğunu belirtmiştir. Evliya Çelebi’nin yazılarına da konu olan camiinin Hacı Osmanağa Camii olduğu bilinmektedir.

Başkan Ocaklı; "Tarihe Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz..."
Çalışmalar hakkında konuşan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı; “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızla birlikte restorasyonunu tamamlayarak açılışını yaptığımız Şile Deniz Feneri’mizin ardından, ilçemizin bir başka kadim değerini daha restore ederek, gelecek kuşaklara aktaracağız. Şile’nin kadim tarihinin birer simgesi olan bu önemli eserleri birer birer restore etmeye devam edeceğiz. Çalışmalarına başladığımız Hacı Osmanağa Camii’nin ardından ilçemizdeki tarihi çeşmeleri de restore edeceğimizin müjdesini vermek istiyorum’’ dedi. 

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.