Cumhuriyetin 100. Yılında Şile Sporun İzinde

29 Ekim 2023 Pazar

Şile Belediyesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen spor etkinlikleri, 7’den 70’e sporcuları ve Cumhuriyet Bayramı coşkusunu içinde yaşayan tüm Şilelileri buluşturdu.

100. Yıl Koşusunda Buluştular

Şile Belediyesi Şile Spor Akademisi tarafından organize edilen "100. Yıl" koşusu, sporun birleştirici gücünü ortaya koydu. Farklı yaş grupları ve kategorilerde düzenlenen koşuya yaklaşık 400 sporcu katılarak, 29 Ekim'in anlamını sporla taçlandırdı. Şile Belediyesi Spor Akademisi tarafından gerçekleştirilen etkinlikler arasında çocuk koşuları, yetiştin koşuları, basketbol turnuvası, voleybol turnuvası, futsal turnuvası ve okçuluk turnuvası gibi farklı spor etkinlikleri yer aldı. Ayrıca küçük çocuklar için gerçekleştirilen koşu etkinliğine aileleriyle birlikte katılan minik sporcular da bu heyecana ortak oldu.

Cumhuriyet’in 100. Yılında Sporcularımızla Birlikteyiz

Etkinliğin, Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusunu sporun birleştirici gücüyle kutlamak için çok güzel bir fırsat olduğunu belirten Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı: “Şile Belediyesi olarak, sporun birleştirici gücünü ve toplumun sağlığına olan katkısını önemsiyor ve bu değerleri ilçemize taşımak için çalışıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlama coşkusuyla birlikte sporun önemini daha da vurgulamak istedik. Bu nedenle, Cumhuriyetimizin 100. yılını simgeleyen etkinliklerimizi sporla birleştirdik. Cumhuriyetimizin 100. yılında düzenlediğimiz spor etkinliklerinde derece yapan evlatlarımızın ve sporcularımızın ödüllerini takdim ettik. Bu anlamlı günde, düzenlediğimiz spor etkinliklerine katılan tüm sporcularımız kendi hatıralarına asla unutamayacakları bir not düştüler. Sporcularımızı, takımlarımızı, velilerimizi ve elbette spor eğitmenlerimizi tebrik ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.

Dereceye Girenlere Madalyaları ve Kupaları Takdim Edildi

Spor etkinlikleri sonrasında tüm katılımcılara Cumhuriyet’in 100. Yılını da anabilecekleri anı madalyaları törenle verilirken ayrıca dereceye giren sporculara madalya ve kupaları takdim edildi. Toplamda 382 sporcunun katıldığı etkinliklerle Cumhuriyetin 100. Yılında Şile Belediyesi’nin gençlere vermiş olduğu değeri de göstermiş oldu.