ŞILE Hava Durumu

Özgür KABADAYI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Teşekkürler Şile!

Bu zafer, sadece bizim değil, aynı zamanda tüm Şile halkının da zaferi. Her bir oy, değişime olan ihtiyacı, özgürlük ve demokrasiye olan inancı temsil ediyor. Artık, bizim için çok çalışma vakti, Şile için tam yol ileri!
Özgür KABADAYI

Şile’de 100.Yıl Coşkusu Dolu Dolu Yaşandı

Şile’de 100.Yıl Coşkusu Dolu Dolu Yaşandı

29 Ekim 2023 Pazar


Cumhuriyetimizin 100. yılının coşkusu Şile’de hep birlikte kutlandı. 100. yılda tüm Şile, kırmızı beyaza boyandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın büyük coşkusu genç yaşlı, küçük büyük tüm vatandaşlar tarafından hep birlikte doyasıya yaşandı.

Şile Kaymakamlığında Tebrigatlar Kabul Edildi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü kapsamında Kaymakamlık makamında tebrigat töreni gerçekleştirildi. Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’nın ev sahipliğinde, Garnizon Komutanı Hv. Svn. Alb. Mehmet Sutaşır, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile Cumhuriyet Başsavcısı Hazel Kılıçaslan Türkiye Cumhuriyet Devleti adına tebrikleri kabul ettiler. Tebrigat töreninde TSK temsilcileri, kamu kurum amirleri ve çalışanları, stk temsilcileri, gaziler, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri ile vatandaşlar hazır bulundu.

Şile İlçe Stadı Büyük Bir Coşkuya Ev Sahipliği Yaptı

Şile İlçe Stadından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri öğrencilerin büyük bir coşkusuna birbirinden güzel performanslarına sahne oldu. Cumhuriyetimizin 100. Yılına etkileyici bir programla hazırlanan Şileli öğrenciler stadı dolduran izleyicilerden tam not aldı. 

Şile Kent Meydanı'na Dev Ekran Kuruldu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100.Yıl Kutlamaları kapsamında İstanbul’da gerçekleşen törenler, Şile Kent Meydanına kurulan dev ekrandan yansıtılarak Şilelilerin de orada yaşanan heyecana ortak olması sağlandı. Türk Yıldızları, Solo Türk ve 100 gemiden oluştan Türk Silahlı Kuvvetleri Donanması geçişi esnasında vatandaşların oldukça duygu dolu anlar yaşadıkları görüldü. Suat Erdem yönetimindeki koronun seslendirdiği eserlerle katılımcıların beğenisini topladı. 
İletişim Başkanlığı’nın hazırladığı etkinlik akışı doğrultusunda saat 16.00 itibariye yayın yapılmaya başlanılan ekrandan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitapları da canlı olarak aktarıldı.

Başkan Ocaklı:  “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Apayrı Bir Coşku ve Heyecan İçerisindeyiz.” 

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıldönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada: “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu anlamlı günde apayrı bir coşku ve heyecan içerisindeyiz. Bizler bu bağlamda güzel Şile’mizde 100 yıllık Cumhuriyetimize yaraşacak nitelikte bir kutlamalar dizisi hazırladık. Spor etkinlikleriyle, sanat etkinlikleriyle, düzenlediğimiz yarışmalarla, evlatlarımızın birbirinden değerli performanslarıyla ve Şile’nin artık gelenekselleşmiş etkinliklerinden olan kortej yürüyüşümüzle 100.Yılımızı taçlandırmış olduk. Cumhuriyetimizi kuran başta Gazi Mustafa Kemâl Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını sonsuz minnet, saygı ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramımızın 100. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum. Bu büyük coşkuyu bizlerle Şile’de hep birlikte yaşayan tüm vatandaşlarımızı muhabbetle selamlıyorum.” dedi.

Şile Caddeleri Kırmızı-Beyaza Büründü

Şile Belediyesi tarafından planlanan 100. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen 100.Yıl korteji oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşti. Şile Kent Meydanı'ndan saat 20.00'de hareket eden 100. Yıl Korteji’ne katılan vatandaşların oluşturduğu muhteşem kalabalık adeta caddelere sığmadı. Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Hv. Svn Albay Mehmet Sutaşır, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, kamu kurum amirleri, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, STK temsilcileri ve binlerce vatandaşın katıldığı 100.Yıl Kortejinde hep bir ağızdan “Yaşasın Cumhuriyet” ve de “Ne Mutlu Türküm Diyene” sesleri yükseldi. Üsküdar Caddesinde başlayan 100.yıl kortej yürüyüşü, Cumhuriyet Caddesi sonunda İstiklâl Marşı’nın okunması ile sona erdi.

Başkan Ocaklı: “100.Yılın Coşkusu Şile’den Yükseldi.”

Düzenlenen 100. Yıl Korteji’nin tamamlanmasının ardından kısa bir konuşma yapan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı; “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kortejimiz her zaman, her bayram olduğu gibi 100. Yılımızda da büyük bir coşkuya, benzeri görülmemiş bir kalabalığa sahne oldu. Coşkumuza ortak olan tüm hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
 

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.