ŞILE Hava Durumu

Özgür KABADAYI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Teşekkürler Şile!

Bu zafer, sadece bizim değil, aynı zamanda tüm Şile halkının da zaferi. Her bir oy, değişime olan ihtiyacı, özgürlük ve demokrasiye olan inancı temsil ediyor. Artık, bizim için çok çalışma vakti, Şile için tam yol ileri!
Özgür KABADAYI

Başkan İlhan Ocaklı Yerel Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Başkan İlhan Ocaklı Yerel Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

17 Ekim 2023 Salı


Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, 17 Ekim 2023 tarihinde Şile’de görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Buluşmada, Başkanı İlhan Ocaklı’nın Şile adına gerçekleştirdiği Ankara temasları, tamamlanan, yapımına devam edilen ve yakın gelecekte hayata geçirilecek yatırım ve projeler üzerine verimli bir sohbet gerçekleştirildi.

Başkan Ocaklı: “Kamuoyunu Bilgilendirmede Yerel Basının Gücü Yadsınamaz.”

Düzenlenen davete katılan basın mensuplarına teşekkür eden Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, iletişim gücü sağlaması, insana dair haberleşmenin daha geniş bir alana yayılması gibi birçok özelliğiyle günümüzde yerel basının hayatımıza katkılarının altını çizerek, yapılan hizmetlerin vatandaşlara duyurulmasında yerel basının önemine ayrıca dikkat çekti.

Başkan Ocaklı: “Basın Mensuplarımıza Şile’mize Emekleri İçin Teşekkür Ediyor, Çalışmalarında Başarılar Diliyorum.”

Şile’de faaliyet gösteren basın çalışanları ile Çamlık MercanKöşk'te buluşan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı: “Yerel basın mensubu arkadaşlarımızla bir araya gelerek geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz Ankara temaslarımızın yansımalarının yanı sıra, tamamladığımız, yapımına devam ettiğimiz ve önümüzdeki günlerde hayata geçireceğimiz yatırım ve projelerimize dair bilgi alışverişinde bulunduk. Davetimize icabet eden kıymetli basın mensuplarımıza Şile’mize verdikleri emekler için teşekkür ediyor, yayın hayatlarında da başarılar diliyorum.” dedi.

Başkan Ocaklı: “Dualarımız Filistin ile…”

Filistin’de yaşanan ve tüm dünyanın vicdanını sızlatan gelişmeler hakkında konuşan Başkan Ocaklı; “Basın mensubu arkadaşlarımızla toplantımız devam ederken Gazze’den gelen ve vicdanımızı sızlatan görüntülere şahit olmaya devam ediyoruz. Yaşanan bu insanlık ve savaş suçlarının er ya da geç hesabı sorulacaktır. Dualarımız Filistin ile, dualarımız Gazze ile…” ifadelerini kullandı. 

Başkan İlhan Ocaklı’dan Cumhurbaşkanlığı’na ve Meclis Başkanlığı’na Anlamlı Ziyaret

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı gerçekleştirdiği Ankara ziyaretlerinde Cumhurbaşkanlığı ve Meclis Başkanlığı makamlarına da ziyarette bulundu. Gerçekleştirilen ziyaretler hakkında konuşan Başkan Ocaklı: “İki gün süren yoğun Ankara trafiğimizde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz’ı ve Meclis Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş’u makamlarında ziyaret ettik. İlçemizdeki çalışmalar hakkında kendilerine bilgiler aktardık. Kıymetli devlet büyüklerimize misafirperverlikleri için teşekkürlerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

Ankara’dan Şile’ye Sağlık, İstihdam, Yatırım ve Spor Alanlarında Yeni Müjdeler

Şile’ye kazandırdıkları tüm yatırımlara destek olan başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Bakanlara ve Bakanlık çalışanlarına da ayrıca şükranları sunan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, toplantıda katılımcılara Şile Belediyesi’nin yürüttüğü faaliyetler, planlanan yatırımlar ve sahada devam eden çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu. 

Devam eden projeler hakkında da bilgi veren Başkan İlhan Ocaklı, Ankara temasları ve bu temaslar sonucunda Şile’ye kazandırılacak yeni yatırımlara dair açıklamalarda bulundu. 

Başkan Ocaklı: “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Ankara’da yoğun bir mesai harcadık. Şile’mizi başkentte layığı ile temsil ettik. Cumhurbaşkanlığımıza, Gazi Meclisimize ve Bakanlıklarımıza yaptığımız ziyaretlerde bizleri samimiyetle karşılayan devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum. Yoğun geçen görüşme trafiğimizden önemli başlıkları sizlerle de paylaşmak istiyorum. 

Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya yapmış olduğumuz ziyarette Şile Devlet Hastanesi’ndeki mevcut ihtiyaçları ve hizmet kalitesinde yapılması gereken iyileştirmelere dair taleplerimizi ilettik. Bu taleplerimiz Sayın Bakanımız tarafından olumlu karşılandı. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte süreci takip edeceğiz.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Sayın Vedat Işıkhan ile gerçekleştirdiğimiz temaslarda Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında çalışmak üzere 300 kişilik bir istihdam sözü aldık ve Şile’ye döner dönmez gerekli evrakları hazırlayarak prosedürü başlatmış olduk.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki ziyaretimizde Şile'de hem bakanlığımız hem de belediyemiz tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aktardık ve önümüzdeki süreçte hayata geçirilecek projeler üzerine karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Bakanlığımızla beraber Şile’nin ihtiyaçlarına yönelik geliştirilecek yeni bir projenin daha müjdesini buradan da paylaşmış olalım.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcımız Sayın Zafer Tarıkdaroğlu ile yaptığımız görüşmede Şile’ye 250 kişi kapasiteli bir huzurevi kazandırılmasına yönelik talebimizi ilettik ve bu önemli yatırımın sözünü aldık.

Ulaştırma Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu ile olan görüşmemizde Şile Limanı’nın ayrılan bölümünün tamirat ve tadilatı, Üvezli ve Hastane kavşaklarının yapımı ve Ağva’daki mahmuz taleplerimizi ilettik ve Sayın Bakanımızdan bu taleplerimize yönelik olumlu cevap aldık.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Gökhan Yazgı ile yaptığımız görüşmelerde Şile’mizin turizm potansiyelini çok daha ileriye çalışacak projelere dair fikir alış verişinde bulunduk. Kültür ve Turizm Bakanlığımızla birlikte Gençlik Merkezimizi ve Kütüphanemizi kısa bir süre sonra kullanıma açacağız. Ayrıca yine çok özel bir kütüphane, kitap-kafe projesini gençlerimizle buluşturacağız. Tarihi cadde ve sokaklarımızda nitelikli cephe sağlıklaştırma çalışmalarını hayata geçireceğiz. Bu projelerimiz olgunlaştığında sizlerle ve kamuoyu ile ayrıca paylaşacağız. 

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız Sayın Hamza Yerlikaya ile gerçekleştirdiğimiz temaslar neticesinde Şile’ye yeni kazandıracağımız spor yatırımları hakkında fikir alış verişinde bulunduk. Gördüğünüz gibi bereketli, Şile’mizin geleceğine, vizyonuna yön verecek birbirinden önemli yatırımları devletimizin destekleriyle birer birer Şile ile buluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı.
 

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.