Güncel etkinlik bulunmamaktadır.

Üniversiteli Eğitim Desteği

12 Eylül 2023 Salı

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

2023 yılında Şile Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde başlatılan projede Şile’de ki liselerden mezun olmuş, örgün eğitime yerleşmiş, halen aktif öğrenci olarak eğitimine devam eden üniversite öğrencilerimize de eğitim desteği veriyoruz.
Şile ilçesinde bulunan liselerden mezun olmuş, 2023 yılında bir üniversite programına yerleşmiş gençlerimize 5.000 TL’lik üniversite eğitim desteği sağlanacak. Şile Belediyesi, “Üniversiteli Eğitim Desteği” kapsamında üniversitelerin örgün eğitime yerleşen öğrenciler için eğitim yardımı uygulamaya başladı.

Şile Belediyesi Üniversiteli Eğitim Desteği Katılım Koşulları;
1. TC vatandaşı isen,
2. Lise eğitimini Şile’de bulunan bir lisede tamamladıysan,
3. Şile’de bulunan liselerden birinden mezun olmuş, ön lisans ya da lisans (meslek yüksekokulu, yüksekokul ve fakülte) programına yerleştiysen (aktif olarak öğrenci şartı vardır)
4. Ebeveynlerden birinin ikametgâhı Şile’de ise başvuruda bulunabilirsin.

- TC Kimlik Numaranı,
- Doğum Tarihini,
- İletişim Bilgilerini,
- İkametgâh Adresini,
- Lise Diplomanı ve Öğrenci Belgeni
-Anne veya Baba TC Kimlik Numarası ve Doğum Tarihini  (Anne ya da Babanızın ikametgâh adresinin Şile’ de olması gerekmektedir)

Başvuru formumuz üzerinden bize ileterek başvurunu tamamlayabilirsin.

Başvuru formuna eklemeniz gereken lise mezuniyet belgenizi ve öğrenci belgenizi e- devlet üzerinden doğrulama barkodu görülecek şekilde yüklemeniz gerekmektedir. TC kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile e-devlet uygulamasına ya da https://www.turkiye.gov.tr/”  giriş yaparak arama kısmına  “lise mezuniyet belgesi”  ve   “öğrenci belgesi” yazarak ilgili belgeleri pdf olarak yüklemeniz gerekmektedir.

(Eğer bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.)

Lütfen Dikkat!
Bu destek, Şile Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından lise hayatını Şile’de tamamlamış ve üniversite sınavını kazanarak akademik eğitim hayatına devam öğrencilerimiz için her yıl bir defaya mahsus olarak verilecektir.
Devlet üniversitelerini veya Vakıf üniversitelerini %50 ve üzeri oranda burs hakkıyla kazanan öğrencilerimiz eğitim desteğine başvuru sağlayabilirler. Tam ücretli eğitim gören öğrencilerimiz bu destekten yararlanamazlar.

Öğrencinin veya ailesinin birincil ikamet adresi Şile olmalıdır. (11.09.2023 tarihi sonrası değiştirilen ikametler geçerli sayılmayacaktır.)

Destek Almak Bu kadar Kolay!
Yüksek eğitim yolculuklarında Şile Belediyesi desteğini almak isteyen üniversiteli gençlerin, Şile Belediyesi resmi web sitesinde yer alan form üzerinden, TC Kimlik Numarası, Doğum Tarihi, İletişim Bilgileri, İkâmetgah Adresi, Lise Diploması ve Öğrenci Belgesi bilgilerini ileterek başvurularını gerçekleştirmeleri yeterli olacak. Başvuru şartlarına ve başvuru formuna belediyemizin web sayfasından ulaşabilirsiniz.

Üniversiteli Gençlerimize Bir Müjde Daha!
Şile’ deki liselerden mezunsan, ailen burada ikamet ediyorsa, şu anda bir üniversite de örgün eğitim alıyorsan hemen paylaşımdaki linke tıkla!

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ