
Gazi Mustafa Kemal Atatürk 10 Ekim 1932 tarihinde Şile'ye ziyarette bulunmuşlardır. Kendileri tarihi Tahlisiye binasında ağırlanmışlardır.
Karayoluyla gelmiş olduğu ilçemizden aynı gün Söğütlü yatıyla İstanbul’a dönmüşlerdir. Ziyaretleri sırasında Kiremitli Sokak’tan Tahlisiye İstasyonu’na inen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün burada Tahlisiye’nin önemine yakışır yeni bir yol yapılmasını emretmesi ile bu tarihi yol yapılmış ve hizmete girmiştir.
İlçemizde manevi bir önemi olan yol 30.08.2021 tarihi itibariyle Şile Belediyesi tarafından planlanan proje kapsamında yenilenmiştir.
Proje kapsamında 20 adet renkli oya ağacı, 215 adet zakkum ağacı, 50 adet Leylandi ağacı, 600 m² alan çimlendirilerek yeşillendirilmiştir. Merdiven aksı boyunca uzanan sağ ve sol korkuluklar taraklı mozaik uygulaması yapılmış, yine aks boyunca 20 adet nostaljik aydınlatma armatürüyle alan aydınlatılmıştır.
Alanın girişini tanımlamak açısından tarihi dokusuna uygun giriş sundurması yapılarak rekreasyon projesi tamamlanmıştır.