Güncel etkinlik bulunmamaktadır.

Tüm Etkinlikler

Kumbaba Caddesi Prestij Yolu Projesi

Şile Kumbaba Mahallesi sınırları içerisinde kalan Kumbaba Caddesi’nde, “Kumbaba Caddesi Prestij Yolu Projesi” uygulamasına Şile Belediyesi tarafından başlanacaktır.
Uygur Caddesi ve Üsküdar Caddesi’ni birbirine bağlayan Kumbaba Caddesi, proje kapsamında prestij caddesi olarak düzenlenmiştir.  Yürüyüş yolları, modern kaldırımları, dekoratif aydınlatma sistemleri ve bordür düzenlemeleri ile Kumbaba Caddesi’nin Şile’nin ikinci prestij caddesi uygulaması olması hedeflenmektedir.

Cadde yaklaşık 1.500 metre uzunluğunda ve 17.00 metre genişliğindedir. Proje kapsamında cadde üzerinde 7.00 metre genişliğinde gidiş geliş araç yolu, 1.5 metre genişliğinde yürüyüş yolu, 1.5 metre genişliğinde yaya kaldırımı ve araç yolunun her iki kısmında peyzaj alanları bırakılan cadde aynı zamanda engelli dostu bir şekilde tasarlanmıştır.

Proje kapsamında; yaklaşık 5.450 m2 yaya alanı düzenlenecektir. 3.432 m2 peyzaj alanı düzenlemesi yapılmıştır. Yaya alanlarında granit plak taş ve granit bordür kullanılacaktır. Tretuvarlarda ekilecek 100 adet ağaç ile peyzaj alanları nitelikli bir hale getirilmiş ve cadde boyunca cep otoparkları oluşturulmuştur.

Kumbaba Caddesi Prestij Yolu Projesinde, Sanatçılar Caddesi üzerinde uygulanan tasarım anlayışı devam ettirilmiş ve bütünleyici bir yaklaşım sergilenmiştir. Özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun bir şekilde kümelendiği cadde, üzerinde bulunan işletmeleri ve yenilenecek dokusu ile Şile’nin önemli prestij noktalarından birisi olacaktır.