Güncel etkinlik bulunmamaktadır.

Tüm Etkinlikler

Şile  'Vira Bismillâh!' dedi!

1 Eylül 2021 Çarşamba

Balıkçılar Av Yasağın Sonlanmasıyla Denize Açılıyor.

Şile'de balıkçılar av sezonun açılmasıyla “Vira Bismillâh” dedi. Şile Limanı'nda düzenlenen törenle balıkçılar denize açıldı.

Şile Belediyesi tarafından beş aylık aranın ardından avlanma yasağının sona ermesiyle birlikte başlayacak olan yeni balık sezonu için Şile Limanı’nda düzenlenen törene Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Şile Garnizon Komutanı Albay Hazel Yılmaz, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, AK Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, Kamu Kurum Amirleri, Şile Belediye Başkan Yardımcıları ile balıkçı esnafı ve vatandaşlar katıldı.

Başkan İlhan Ocaklı: “Bütün Vatandaşlarımızı Balık Yemeye Şile'ye Bekliyoruz!”

Törende konuşan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, balıkçılık sezonu öncesinde dûalar eşliğinde balıkçılarımıza hayırlı ve bereketli bir sezon dileyerek, "Öncelikle hayırlı olsun. Vira bismillah dedik bugün. İnşallâh balıkçılarımız için bol bereketli bir kazanç olur. Şile'mizin biliyorsunuz, palamudu çok değerli. Bu sene ümidimiz bol palamut olması. Bol balık yeriz. Halkımız inşallâh bundan istifade eder, esnafımız da kazanır. Balıkçı esnafımız Karadeniz'e açılan ilçemizde bu sene balığın bol olacağını ifade ediyor. Bütün hemşehrilerimizi, bütün vatandaşlarımızı balık yemeye Şile'ye bekliyoruz. Avlanma sezonu başlıyor. Karadeniz'e açılan bu kapı da sezonun bereketli ve hayırlı olmasını diliyoruz. Kazasız belasız olmasını diliyoruz" dedi.

“72 Km’lik Sahiliyle ve Meşhur Palamuduyla Sizlere Şile’den Selam Ediyoruz.”

Özellikle pandemi sürecinde balık ile beslenmenin vücut direncini arttırdığını dile getiren Belediye Başkanı İlhan Ocaklı sözlerini, “72 Km’lik sahil bandıyla, özellikle sonbahardaki eşsiz gün batımıyla, Şile bezi, denizi, Şile Feneri, doğal güzellikleri ve lezzetli deniz mahsulleri mutfağı ve bir marka olan Şile Palamudu ile tam bir deniz ve turizm ilçesi olan Şile’den tüm komşularımıza ve misafirlerimize selam ediyoruz.” şeklinde sürdürdü.

Başkan İlhan Ocaklı, Şile'de bol bulunan balığın beslenmede, Omega 3 ve vücudun gereksinim duyduğu vitamin ve mineralleri içermesi sebebiyle çok faydalı bir besin olduğunun da altını çizdi.

Şileli Reisler Karadeniz ile Buluştu.

Konuşmaların ardından Keçeci Cami imamı tarafından yapılan dua sonrası teknelere yüklenen ağlarla birlikte ve protokol üyelerinin katılımlarıyla balıkçı tekneleri denize açıldılar.

Şile Belediyesi olarak, balıkçılık sezonu tüm balıkçılarımıza ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını ve bereketli bol, kazançlı bir sezon olmasını dileriz.