Şile Mavi Bayrağını Yine Dalgalandırdı

29 Haziran 2021 Salı

2021 yaz sezonunda da İstanbul’un tek Mavi  Bayraklı plajı olma niteliğini elinde tutan Şile Uzunkum plajı Mavi Bayrağını göndere çekti.

Mavi Bayrak, gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj, marina ve yatlara verilen uluslararası bir çevre ödülüdür. Temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli ve dolayısıyla uygar bir çevrenin sembolü olan Mavi Bayrak, plajlar için özünde temiz deniz suyu sonrasında da çevre eğitimi ve bilgilendirmeye önem veren, gerekli donanıma sahip iyi bir çevre yönetimini temsil etmektedir.

İstanbul’un yalnızca Şile ilçesi Uzunkum plajının sahip olduğu Mavi Bayrağı Şile 2012 yılından bu yana dalgalandırıyor. Nitelikli deniz turizminin en önemli işaretlerinden biri olan Mavi Bayrak 4 sene boyunca denizden alınan numunelerin uygunluğu ile ölçülüyor.

72 km’lik bir sahil bandına sahip, İstanbul’un 39 ilçeleri içerisinden turizm ilçesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Şile, birbirinden güzel koy ve plajlara sahip olmanın vermiş olduğu sorumluluk ile birlikte Şile Belediyesinin önderliği ile nitelikli deniz ve doğa turizminin gelişmesi için bir çok projeyi hayata geçiriyor.

Uzunkum Plajında Şile Belediyesinin düzenlemiş olduğu Mavi Bayrak töreninde konuşma yapan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ‘’ Şile İstanbul’un Karadeniz’e açılan bir kapısı. 16 milyonluk bir metropolün yanı başında bu deryaya herkesi davet ediyoruz. 72 km’lik sahil bandımızda bulunan plajlarımız için de Mavi Bayrakla ilgili başvurularımızı yaptık. Alınan deniz suyu numunelerinin neticesinde inşallah bu Mavi Bayrakları diğer plajlarımıza da hep birlikte dikeceğiz.’’ Dedi.