ŞILE Hava Durumu

İlhan OCAKLI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Kıymetli hemşehrilerim;

Sizlerin teveccühü ve tercihi ile Belediye Başkanlığı görevini üstlendiğimden bu yana, meclis üyelerimiz ve ekibimizle birlikte Şile’yi ve bölgemizi geleceğe en doğru şekilde taşıyabilmek için gerekli yatırımların ve projelerin hayata geçirilmesi için var gücümüzle ve ilk günkü heyecanımızla çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü biz Şile’yi çok seviyoruz.
İlhan OCAKLI

Şile Belediyesi Atatürk Yolu'nu Yeniledi

Şile Belediyesi Atatürk Yolu'nu Yeniledi

11 Ekim 2021 Pazartesi

‘’Tahlisiye’ye Yakışır Bir Yol Yapılsın’’
Gazi Mustafa Kemal Atatürk 10 Ekim 1932 tarihinde Şile’ye yaptığı ziyaret esnasında, Tahlisiye İstasyonu’nu ziyaret etmek istemiş ancak istasyona giden yolu yetersiz bulup, Atatürk Yolu olarak anılan bölgeyi işaret ederek orada yeni bir yol yapılmasını istemiştir. Atatürk’ün bu isteği yerine getirilerek Tahlisiye Yolu kısa zamanda kullanıma açılmış ve bir süre sonra bu alan Atatürk Yolu olarak anılmaya başlamıştır.

Şile için önemli bir manevi değeri olan Atatürk Yolu, Şile Belediyesi tarafından planlanan proje ile yenilenerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçeyi ziyaret ettiği gün olan, 10 Ekim’de düzenlenen törenle yeniden hayata kazandırıldı.

Tarihimize, Değerlerimize Sahip Çıkalım
Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı soğuk havaya rağmen törene gösterilen ilgiye teşekkür ederek; ‘’10 Ekim 1932 tarihinde, Atatürk’ün Şile ziyaretinde, Kiremitli Sokak’ta başlayan ve sonrasında Tahlisiye ’de devam eden ziyaretinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, burada böyle bir yol olmayışından dolayı ihtiyacı fark etmiş ve bu yolun açılması halinde, buranın farklı bir anlam ve değer kazanacağını ifade etmiş. Sonrasında ise hızla bu yol inşa edilmiş, hizmete konulmuş ama zaman içerisinde kullanılmadığı için bakımsız ve eksik kalmış. Bizim için böylesine anlamlı ve tarihi bir değerin Şile’ye kazandırılması noktasında, tekrar aktif hale getirilmesi ve yaşatılması anlamında Şile Belediyesi olarak eksiklikleri tamamladık, peyzajını yaptık, çiçeklerini ektik ve aydınlatmasını yaptık. Bu önemli değerin tarihin tozlu sayfalarında kalmasına göz yumamazdık. Şile’mizde gerek tarihi anlamda gerekse manevi anlamda değerlerine sahip çıkmak hepimizin görevidir” dedi.
 
Atatürk Yolu Canlanıyor
Uzun yıllardır kullanımda olmayan Atatürk Yolu’na; Şile Belediyesi tarafından hayata geçirilen yenileme projesi kapsamında 20 oya ağacı, 215 zakkum ağacı, 50 adet leylendi ağacı dikilerek 600 m2 alan yeşillendirildi. Yol boyunca uzanan merdiven aksının sağlı sollu korkuluklarına taraklı mozaik çalışması yapıldı. Aks boyunca 20 adet nostaljik aydınlatma armatürüyle aydınlatılan alanın, giriş rekreasyonuyla birlikte projesi tamamlandı.
 
Anlamlı Günde Anlamlı Açılış
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Şile’ye ziyaretinin yıldönümünde Atatürk Yolu halkla yeniden buluşturuldu. Açılış programı Şile Belediyesi Müzik Okulu öğrencilerinin eşliğinde İstiklal Marşının okunması ve aziz şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Programa İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile Garnizon Komutanı Albay Hazel Yılmaz, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve Şile halkı yoğun katılım gösterdi. 

Programda Şile Belediyesi Müzik Okulu eğitmenlerinin Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirmesinin ardından, zeybek gösterisi ile duygu dolu anlar yaşandı.

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.