Şile, Milli Ağaçlandırma Günü’nde Tek Yürek Oldu

12 Kasım 2021 Cuma

Türkiye'nin 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Milli Ağaçlandırma Günü’nde, Şile Orman İşletme Müdürlüğü'nce Sofular Mahallesi'nde eski maden ocağının bulunduğu alanda gerçekleştirilen etkinlik kapsamında yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu. Öğrenciler ve gönüllülerle birlikte çok sayıda fidan dikilerek, can suyu verildi.

Milli Ağaçlandırma Günü’nde Toprak Fidanlarla Buluştu

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyon ve himayelerinde düzenlenen Milli Ağaçlandırma Günü Şile Sofular Mahallesi ayağında gerçekleşen fidan dikme etkinliğinde, Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili İhsan Kamil Akçadırcı, Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Albay Hazel Yılmaz, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ile Şile Orman İşletme Müdürü Temel Bulut, Şile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, kurum amirleri, İstanbul'un çeşitli okullarından katılım sağlayan öğrenciler ve doğasever gönüllüler hazır bulundu.

Geleceğe Nefes Olmaya Devam Ediyoruz

Şile Kaymakamlığı, Şile Belediyesi ve Şile Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle, iklim değişikliğinin ülkemize etkilerini en aza indirme yolunda, her alanda “İklimden Daha Hızlı Değişeceğiz” diyerek, orman varlığını korumak amacıyla, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde vatandaşlar, gönüllüler ve öğrencilerle fidan dikerek geleceğe nefes olmaya devam ediliyor.

84 Milyon İçin 3’er Fidan

'Milli Ağaçlandırma Günü'nde '84 milyon için 3'er fidan' sloganıyla 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan ve 252 milyon fidanın toprakla buluştuğu etkinlikler kapsamında, Şile eski maden ocağının bulunduğu alana çok sayıda fidan dikildi. %80’i ormanlarla kaplı olan Şile, dikilen bu fidanlarla hem geleceğe hem de İstanbul’a nefes olmaya devam edecek.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı: “Fidanlar Hem Ülkemize Hem İlçemize Nefes Olsun!”

Etkinlikte konuşan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Yeşil Şile’mizde, Sofular Bölgesi’nde öğrenci kardeşlerimizle diktiğimiz her bir fidanın, hem ülkemize hem de ilçemize nefes olmasını, can olmasını diliyoruz. Geçtiğimiz yaz ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan orman yangınları içimizi sızlattı. Ülke olarak yaralarımızı hızla sararak gelecek kuşaklara yeşil bir Türkiye bırakabilmek için çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da işaret ettiği gibi hedefimiz daha yeşil yarınlar...” dedi.