ŞILE Hava Durumu

Özgür KABADAYI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Teşekkürler Şile!

Bu zafer, sadece bizim değil, aynı zamanda tüm Şile halkının da zaferi. Her bir oy, değişime olan ihtiyacı, özgürlük ve demokrasiye olan inancı temsil ediyor. Artık, bizim için çok çalışma vakti, Şile için tam yol ileri!
Özgür KABADAYI

Güncel ihale bulunmamaktadır.

İhale Arşivi için tıklayınız

Şile Depreme Hazırlanıyor

Şile Depreme Hazırlanıyor

1 Mart 2023 Çarşamba

Şile Belediyesi’nden Depreme İlişkin Değerlendirme Toplantısı
Şile Belediyesi; Belediye Başkan Danışmanları, Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri ile ülkemizin önemli bir gerçeği olan deprem ile ilgili planlamalarını ve hazırlıklarını yapmaya aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda özel bir çalışma grubu oluşturularak, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı başkanlığında depreme ilişkin bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda Şile’deki yapı stoğunun mevcut durumu, depreme dayanıklılık kontrolü ve afet bölgelerinden Şile’ye gelen depremzede ailelerin durumları gibi konular teker teker ele alındı.

Başkan, İlhan Ocaklı: “Şile Belediyesi Olarak Eyleme Koyacağımız Yeni Çalışmaları Planladık.”
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 şehirde büyük yıkımlara yol açan depremlerin ardından yapılacak bilimsel çalışmaların ve alınacak tedbirlerin ne denli önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Olası Marmara depreminin zararlarının azaltılmasına yönelik yeni projelerin geliştirilmesinin yanında kısa, orta ve uzun vadede alınması gereken önlemlerin görüşüldüğü toplantıda Başkan İlhan Ocaklı; Şile Belediyesi olarak ilk günden itibaren verimli bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Hatay’da sürdürülen ve sürdürecek yardım çalışmaları için tüm ekiplere teşekkür ettiğini belirtti. 

Konuşmasında Şile’de gerçekleşecek hazırlıklara değinen İlhan Ocaklı  “Çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz bu kapsamda ekibimizde Hatay’a ilişkin yapabileceklerimiz hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Afet bölgelerinden ilçemize gelen depremzede ailelerimizin durumlarını değerlendirerek, Şile Belediyesi olarak kısa, orta ve uzun vadede eyleme koyacağımız yeni çalışmaları planladık. Depremden etkilenen ve ilçemizde bulunan evlatlarımız için eğitim, sağlık, spor ve kültürel alanlarda sunacağımız hizmetlerimizi karara bağladık. İlçemizdeki yapı stoğunun mevcut durumu ve depreme dayanıklılıklarını hızlı bir şekilde ekiplerimizle kontrol edeceğiz. Öngörülen Marmara depremine ilçemizi hazırlamak ve vatandaşlarımızı bilgilendirmek için farkındalık eğitimlerimizi kısa bir zaman içerisinde hayata geçiriyoruz. Şile Belediyesi olarak nitelikli, donanımlı bir arama-kurtarma ekibini kurabilmek için hazırlıklarımıza başlıyoruz. Şile, evlatlarıyla, analarıyla 7’den 70’e afet bölgelerimiz için seferber oldu. Emeği geçen, katkıda bulunan tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetlerden korusun inşallah” dedi.

6 Şubat tarihli Kahramanmaraş ve Hatay merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, bölgeye gönderilmek üzere yardım kampanyası başlatan Şile Belediyesi; Malatya, Battalgazi ve Hatay, Antakya ilçelerine yardım tırlarını göndermişti. Ayrıca Hatay, Antakya ilçesinde depremin 2. Günü itibariyle kurduğu Aşevinde sıcak yemek dağıtımına başlamıştı. Bölgedeki civar köyelere de gerek sıcak yemek gerek ihtiyaçlara göre destekte bulunan Şile Belediyesi, afet bölgesinde Şile’nin yardım elini uzatmaya devam edecek. 
 

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.