ŞILE Hava Durumu

İlhan OCAKLI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Kıymetli hemşehrilerim;

Sizlerin teveccühü ve tercihi ile Belediye Başkanlığı görevini üstlendiğimden bu yana, meclis üyelerimiz ve ekibimizle birlikte Şile’yi ve bölgemizi geleceğe en doğru şekilde taşıyabilmek için gerekli yatırımların ve projelerin hayata geçirilmesi için var gücümüzle ve ilk günkü heyecanımızla çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü biz Şile’yi çok seviyoruz.
İlhan OCAKLI

Şile Bezi Festivali'nde 4.Gün Coşkusu

Şile Bezi Festivali'nde 4.Gün Coşkusu

4 Ağustos 2022 Perşembe

Şile Belediyesi tarafından 33.’sü gerçekleştirilen Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivalinin 4. gününde Şile Bezi’ne hayat veren dokuma ustaları için özel bir ödül töreni düzenlendi.  Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın ev sahipliğinde düzenlenen ödül törenine Şile’nin en eski dokuma ustalarından, en genç ustalarına kadar tüm Şile Bezi zanaatkarları saygı ödüllerini Başkan İlhan Ocaklı, Kaymakam Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Albay Hazel Yılmaz, İstanbul Milletvekili Erol Kaya’dan aldı. Ödül töreni sonrası sahne alan sevilen sanatçı Uğur Aslan sahne performansı ile dinleyicilere unutulmaz bir konser verdi. 

Şile Bezi İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz
Ustalara Saygı ödül töreni öncesinde konuşma yapan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı,  Şile Bezi’nin tanıtımı, markalaşması ve yaşaması  için büyük bir çaba ile çalışmaya devam edeceklerini belirtirken, “Kıymetli ellerde dokunan ve işlenen Şile Bezi'mizi; bu sevdaya gönlünü ve ömrünü adayan siz değerli ustalarımızın hikâyeleriyle dinlemek ve bilmeyenlere bu zorlu mücadeleyi anlatabilmek için Şile Bezi'nin tanıtımı ve markalaşması için katkı sunmaya devam edeceğiz. Şile Bezi’ni siz değerli ustalarımızın emekleri ile tüm dünyaya tanıtmak ve hak ettiği değere kavuşmasını sağlamak en büyük gayemiz” dedi.

Törene katılan dokuma ustaları, Fırat Neziroğlu, Gülser Sarı, Tevfik-Naciye Çetin, Hüsnü-Bilkay Arslan, Şaziye Ulus, Gülden Şahinbay, Saim Bostan, Şaziye Ulus, Orhan Çiftlik, Ayşe Taşpınar, Zehra Güzin Bağlar, Berna Melek, Yaşar Tan, Nedret Demiralp, Yasemin Selak, Dilek Gümrah, Süleyman Taban, Mehtap Karpuz, Şükran Av, Necmi Birgül, Neslihan Gürkan, binlerce Şilelinin katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde ustalara saygı ödüllerini sahnede alırken duygusal anlar yaşandı.

Uğur Aslan Konserine Yoğun İlgi
Ustalara Saygı ödül töreninin ardından sevilen sanatçı Uğur Aslan, Şilelilere unutulmaz bir gece yaşattı. Uğur Aslan’ın seslendirdiği birbirinden güzel ve sevilen şarkılara meydanı dolduran dinleyiciler hep bir ağızdan eşlik ederken, enerji dolu sahne performansı sergileyen sanatçı uzun süre alkış aldı. Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ve Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya tarafından kendisi için hazırlanan hediyeleri kabul eden Uğur Aslan, sevilen şarkıları ve esprili sahnesi ile Şilelilerden tam not aldı.

33. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali, 8 Ağustos Pazar gününe kadar, Haluk Levent, Simge Sağın ve Cengiz Kurtoğlu – Taksim Trio konserleriyle büyük bir coşkuyla devam edecek.

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.