Şile Belediyesi 2022 Haziran Ayı Meclis Toplantısı İlk Oturumu Gerçekleşti

6 Haziran 2022 Pazartesi

Şile Belediye Meclisi Haziran ayı 1’inci olağan toplantısı, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. Maddesi gereğince 9 Haziran 2022 Pazartesi günü saat 14:30’da Şile Kültür Merkezi Nikâh Sarayı’nda yapılan oturum ile tamamlandı.

Toplantı Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı Başkanlığında Gerçekleşti
9 Haziran 2022, Pazartesi günü; Şile Nikâh Sarayı'nda saat 14.30’da Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı başkanlığında yeterli çoğunluk sağlanarak gerçekleşen toplantıda gündem maddeleri olan;
1. Ahşap Mobilya Atıklarının Değerlendirilmesine İlişkin Protokol İmzası.
2. Yaz Sezonu İnşaat Yasağının Güncellenmesi.
3. 10.12.2021 tarih ve 2021/82 sayılı Meclis Kararı Düzeltme Talebi.
4. Yaylalı Mahallesi 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı (22a Kapsamında).
5. Şile İlçesi, Merkez I. Etap 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu.
6. Dilek ve Temenniler.
...görüşülerek mevcudun oy birliği ile ilgili komisyonlara havalesi yapıldı.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı: “Şile Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi Açılışı Törenine Tüm Şilelileri Davet Ediyorum.”
Meclis oturumdaki konuşmasına Haziran ayının herkese huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ederek ve Haziran ayı takvim günleri içindeki önemli gün ve haftaları anarak başlayan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, 7 Haziran 2022, Salı günü saat 14:00’te açılışı yapılacak olan ve Şile Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'nin açılış törenine tüm Şilelileri davet etti. Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Bu tesis, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yıl sonuna kadar yapımı şart koşulan yasal bir mecburiyetti. Yapım maliyetlerini büyük oranda Şile Belediyesi özkaynaklarından karşılayarak inşaatı tamamladık ve yarın açılışını yapacağız. Bu tesisi benzerlerinden farklı kılan unsur, öğrencilerimize atık yönetimi ve geri dönüşüm gibi çevre konularında derslerin verilecek olmasıdır. Şile’ye özgün bir değer katacak olan bu renkli ve eğlenceli merkez, bizim alanımızda bir ilktir. Yapımında emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma huzurunuzda teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

2. Oturum 9 Haziran Perşembe 10:00’da Yapılacak
Gündemde yer alan maddelerin görüşülerek, incelenmek üzere, ilgili komisyonlara havalesinin yapıldığı Şile Belediye Meclisi 2022 Haziran ayı birinci olağan toplantısı, Belediye Meclisi’nde grubu bulunan parti temsilcilerinin görüşlerinin dinlenmesiyle sona erdi.  Bir sonraki toplantı  9 Haziran 2022, Perşembe günü saat 10:00’da yapılacak.