ŞILE Hava Durumu

İlhan OCAKLI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Kıymetli hemşehrilerim;

Sizlerin teveccühü ve tercihi ile Belediye Başkanlığı görevini üstlendiğimden bu yana, meclis üyelerimiz ve ekibimizle birlikte Şile’yi ve bölgemizi geleceğe en doğru şekilde taşıyabilmek için gerekli yatırımların ve projelerin hayata geçirilmesi için var gücümüzle ve ilk günkü heyecanımızla çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü biz Şile’yi çok seviyoruz.
İlhan OCAKLI

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı 2020 Yılında Belediye Çalışmaları Ve Yatırımları Hakkında Konuştu.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı 2020 Yılında Belediye Çalışmaları Ve Yatırımları Hakkında Konuştu.

29 Aralık 2020 Salı

Başkan Ocaklı; göreve geldiğimiz 2019 yılı itibariye seçim beyannamemizde yer alan çalışmaları ve ilçenin gelişimine katkı sunacak projeleri hayata geçirebilmek için planlamalarımızı tamamladık. Yatırım ve hizmet planlarımızı Şile’yi ciddi bir turizm destinasyonu noktasına taşımak için kurgularken, tüm dünyayı etkisi altına alan küresel salgın süreciyle muhatap olmak zorunda kaldık. Şile Belediyesi olarak hem salgınla mücadele ederek, hem de ilçemizin hayrına dokunacak yatırımlarımızı dikkatlice eyleme döktük. Öncelikle özellikle salgınla mücadele süreci içerisinde hijyeni sağlamak için temizlikte ve diğer çalışmalarımızda 7/24 görev başında olan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

ŞİLE MEYDANI GERÇEK SAHİPLERİYLE BULUŞTU!

Yerel seçimler öncesi tamamlandı, tamamlanmadı gibi bir söylentilere sebep olan yeni Şile Kent Meydanı ve kat oto parkı ilçe belediyemize kazandırılmış ve o alanda bulunan ticari üniteler öncelikle hak sahipleri dikkate alınarak, esnafımıza teslim edilmiştir. Proje kapsamında yer alan ticari üniteler esnafımıza teslim edilerek hizmet vermeye başlaması ve 24 saat açık olan kapalı otoparkın faaliyet göstermesi özellikle yaz aylarında ilçemize büyük fayda sağlayacak.

Yine meydanımızın aynı zamanda bir cazibe noktası ve uğrak yeri olabilmesi adına bir takım estetik düzenlemelerle bu alana ilçemize yakışan bir kimlik kazandırdık. Öz kaynaklarımızla, kendi atölyemizde ürettiğimiz kent mobilyaları ve peyzaj çalışmalarıyla meydanımız Şile’nin doğal dokusuna uygun hale getirildi.

ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADIK!

Ayrıca meydan projesi kapsamında sökülen şehitler anıtımızı yenileyerek, farklı bir tasarım ve mimari anlayış ile yeniden Şile ile buluşturmanın da ayrıca gururunu yaşıyoruz. Her ne kadar küresel salgın dolayısıyla bu önemli eserin açılışını gerçekleştirememiş olsak ta, anıtımız tüm duygu yüküyle meydanımızı selamlamaya devam ediyor.

ŞİLE YENİ PRESTİJ CADDESİNE KAVUŞTU!

Bizim amacımızın yaptık oldu mantığı ile iş yapmak olmadığını her ortamda dile getiriyoruz. İlçemizin ihtiyaçlarını iyi etüt ederek, faydalı işlere imza atmak istiyoruz.

Şile Belediyesi olarak merkez yoğunluğunu ve cazibe noktalarını ilçemizin farklı noktalarına yaymayı planlıyoruz. Bu anlayışla bir ilk olarak projelendirdiğimiz Ağlayankaya mevkiinde bulunan Sanatçılar Caddesinde rol model olacak nitelikte bir cadde iyileştirme çalışmasını ilçemizle buluşturduk. Aydınlatma armatürlerinden, peyzajına, bisiklet yolu ve yürüyüş alanlarından, parklanma alanlarına kadar iyi düşünülmüş bir proje kendi öz kaynaklarımız ve ekiplerimizle hayata geçirildi. Bu caddede ortaya koyduğumuz tasarım anlayışını bu sezon öncesi Kumbaba Caddesi, Üsküdar Caddesi ve Ağva Yakuplu Caddesinde de uygulayacağız.

KADINLARIMIZ İÇİN EN BÜYÜK POZİTİF AYRIMCILIK! A-LA ŞİLE KADINLAR PLAJI

Özellikle seçim çalışmalarımız devam ederken kadınlarımızdan bize iletilen en büyük taleplerden biri olan kadınlar plajını ilçemizin en prestijli noktasında hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Halen daha devam eden küresel salgına rağmen bu önemli yatırımı çok kısa bir sürede tamamlayarak ciddi manada ilçe turizmimizin marka değerine hizmet edecek bir mekân kazandırdık.

Özel plajı, yüzme havuzu, yeme-içme alanları, eşsiz manzarası, botanik bahçesi ve dünya mutfağından lezzetleriyle kadınlarımıza farklı bir deneyim yaşattığımız bu özel tesisle aynı zamanda ilçemizin turizmdeki iddiasını da ortaya koymuş olduk.

AĞVA CAZİBE MERKEZİ OLMAYA DEVAM EDECEK!

Ağva sahip olduğu doğal güzellikleri ve butik işletmeleriyle ülkemizin önemli turizm destinasyonlarından bir tanesi. Bu bilinçle Ağva’nın geleceğine yönelik planlamalarımızı yapmaya devam ediyoruz. Göreve geldiğimizde Şile-Ağva arasında yapılan yeni otoyolun bir süredir ilerlemediğini biliyorduk. Yaptığımız ilk işlerden biri ilgili bakanlığımızla görüşerek buradaki çalışmaları hızlandırmak oldu. Şile-Ağva otoyolunda şu an Kabakoz-Şuayipli arasındaki mesafenin asfalt çalışmaları tamamlandı. 2021 bahar ayları itibariyle tünellerdeki sinyalizasyon çalışmaları da tamamlanacak ve hayırlısıyla bu etabı hep birlikte hizmete açacağız. Yine Ağva’nın bir başka mevcut sorunu olan enerji kesintilerine kalıcı bir çözüm olacak trafo merkezi tamamlanarak geçtiğimiz günlerde hizmete girdi. 15.000.000 TL’lik bu büyük yatırım uzun süredir takip ettiğimiz bir yatırımdı, bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Ağva için verdiğimiz sözler arasında yer alan Ağva Kültür Merkezi ve Belediye Ek Hizmet Binasının temeli attık ve çalışmalar hızla devam ediyor. Sivil mimari gelenekleri ile projelendirilen, Ağva’nın dokusuna yeni bir soluk katacağına inandığımız Ağva Ek Hizmet Binası Yakuplu Caddesinde 720m² alana inşa edilecek. Ağva’ lı hemşehrilerimizin sosyal ve kültürel faaliyetlerine katkı sağlayacak alanların bulunduğu ek hizmet binasında aynı zamanda belediye hizmet birimleri de yer alacak.

Sosyal ve kültürel faaliyetlere katkı sağlamak amacıyla yapımı gerçekleştirilecek, tiyatro, sergi ve sanat atölyeleri gibi etkinliklere yönelik 280m² alan sahip çok amaçlı etkinlik salonu, ıslak hacimler ve servis mutfağı da proje kapsamında yer alıyor.

SOSYAL BELEDİYECİLİK BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZ!

Salgın sürecinin başlamasının hemen ardından, verdiğimiz sözlerden biri olan AŞEVİ Projemizi hızla devreye soktuk ve özellikle yasakların yoğun olduğu dönemde 65 yaş üzeri, evlerinde tek yaşayan yaşlılarımıza günlük olarak sıcak yemeklerini ulaştırdık.  Salgın sürecinde hızlıca eyleme döktüğümüz bu çalışma şu an ilçemizde yaşayan, ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize mahalle mahalle, kapı kapı sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyor. Yaşlılarımızın, engellilerimizin, ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin her zaman yanlarında olacağız. Çünkü onlar bizim gözbebeğimiz.

EVDE BAKIM HİZMETİMİZ HAYIRLI OLSUN!

Elleri saygıyla öpülesi büyüklerimiz, yaşlılarımız bizim baş tacımız onlarında bakımları ve ihtiyaçları hususunda bizlere düşen görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemizde bakıma muhtaç yaşlılar ve engellilerin kişisel bakım ve kuaförlük ihtiyaçlarını evlerinde karşılıyoruz. Yine talepte bulunan ve tek yaşayan yaşlılarımızın, ihtiyaç sahiplerimizin evlerini detaylı bir şekilde temizliyoruz. Sosyal Hizmetler Birimimiz çatısı altında oluşturduğumuz bu özel ekiple yaşlılarımıza mahalle mahalle ulaşmaya devam edeceğiz. Şile Belediye Başkanı olarak tüm büyüklerimizin ellerinden öpüyorum, onların hayır duaları bizim için en büyük motivasyon kaynağı olmaya devam ediyor.

İNSANIMIZIN SAĞLIĞI BİZİM EN BÜYÜK ÖNCELİĞİMİZ!

Şile Belediyesi olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “İnsanımıza Hizmet Etmek Sizin Önceliğiniz Olacak” sözlerinden yola çıkarak bizlerin öncelikli sorumluluğu İnsanımızın sağlığıdır dedik ve Belediye ve Sağlık Bakanlığımızın ilgili kurumlarıyla yaptığımız çalışmalar sonucunda ilçe merkezinde 1 adet, Ağva’da 1 adet olan 112 ambulans sayılarını artırdık. Baktık ki bu da yetmiyor Erenler, Sofular, Teke olmak üzere 112 Ambulans nokta sayısının 8 adet, Ambulans sayısının 11 adet olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sofular 112 Merkezi birkaç gün içerisinde hizmet vermeye başlayacak.

Yine uzun bir süredir kapalı olan Sahilköy Sağlık Ocağı, gerçekleştirilen görevlendirme ile tekrardan bölge insanına hizmet veriyor. Yeterli mi elbette değil... Seçim döneminde verdiğimiz bir sözün daha temelini kısa bir süre sonra atacağız. Ağva’ lı hemşehrilerimizin acil sağlık ihtiyaçlarına çözüm olacak nitelikte, 9 odalı, asansörlü, içerisinde bir diş polikliniğinin de yer aldığı sağlık merkezinin müjdesini buradan vermiş olalım. Biz bu ilçenin sorunlarını birer birer çözeceğimize söz verdik. Önümüzde daha 3 yıldan fazla bir zaman var, göreceksiniz Şile çok başka bir noktaya gelecek.

BU ZOR SÜREÇTE SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN YANINDAYIZ!

Küresel salgınla mücadelede ön saflarda ter akıtan sağlık çalışanlarımızı öncelikle yürekten kutluyorum ve tebrik ediyorum. Salgının ülkemizde de hissedilmeye başladığı gün itibariyle Kaymakamlığımızın koordinasyonunda, İlçe Sağlık Müdürlüğümüzle birlikte yoğun bir mesai harcıyoruz. Araç filomuzda yer alan 10 adet aracı filyasyon çalışmaları için personelleriyle beraber Sağlık Müdürlüğümüze tahsis ettik. Şile Belediyesi olarak sağlık çalışanlarımızın her türlü lojistik ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. 

ŞİLE BEZİ, ŞİLE’DE ÜRETİLECEK!

Yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştığımız Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi projemiz ete kemiğe bürünmeye başladı. İlçemizin en önemli kültürel değerlerinden biri olan Şile Bezi’ni İstanbul Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle yaratıcı endüstrilerden biri haline getireceğiz. Mahallelerimizde kurulacak atölyelerle ilk etapta 80 el tezgâhı ile 200 kadınımızla tekrar bu değerli ürünün üretimini canlandırmak istiyoruz. El dokuması bezler, ünlü dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu’nun hünerli ellerinde güzel bir koleksiyona dönüşecek. Rabbim nasip ederse bu sezon uluslararası moda fuarlarında Şile Bezi boy gösteriyor olacak. Bu projeye tüm Şile’nin sahip çıkmasını arzu ediyorum.

SAHİL GÜVENLİK ŞİLE’DE!

Şile, 72 km uzunluğundaki sahil hattı, balıkçılık faaliyetleri ve geçmişten günümüze süregelen tahlisiye kültürü ile tam anlamıyla bir sahil kasabasıdır.

Sahil Güvenlik Komutanlığımızla birlikte ilçemize kazandırdığımız karakoluyla sahillerimiz artık daha da güvenli bir hale geldi. Yaz-kış ilçemizde görev yapacak Sahil Güvenlik personelimize şimdiden teşekkür ediyorum. Hep birlikte Şile için güzel işler yapmaya devam edeceğiz.

ŞİLE BİZİM EN BÜYÜK SEVDAMIZ!

Saydığımız bu başlıklar haricinde arka planda sürdüğümüz ve projelerini devam ettirdiğimiz birçok eylem mevcut. Fen İşleri ekiplerimiz köylerimizin ihtiyaçları doğrultusunda performans ortaya koymaya devam ediyor. Yine Çevre Temizlik ekiplerimiz özellikle salgının etkisiyle artan nüfusumuza rağmen ilçemizi pırıl pırıl tutmaya özen gösteriyorlar. Veterinerlik Birimimize bağlı arkadaşlarımız dezenfektasyon çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor. Belediyemizin tüm birimleri salgınla mücadele etmeye devam ederken, diğer yandan da gündelik işlerimizi ve yatırımlarımızı hayata geçirmek için gayretle çalışmaya devam ediyor. Şile Belediyesi olarak hem ilçemizdeki diğer kamu kurumlarıyla hem de ilgili bakanlıklarımızla yoğun bir mesai harcıyor, ilçemizin gelecek günlerinde iz bırakacak çalışmalara imza atmak için canla başla çalışıyoruz.

2021 yılında Şile için oldukça önemli ve heyecan verici projelerin müjdelerini veriyor olacağız. Belediye Hizmet Binası, Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası çok yakında temel atılacak duruma gelecek. Adliye Sarayı, Tapu Müdürlüğü projeleri yolda… Gençlik ve Spor Bakanlığımızla birlikte gençlerimize çok güzel bir Gençlik Merkezi kazandıracağız. Arkadaşlarımız şuan çalışıyorlar ilçemizde toplanan atıkları ayrıştırarak geri dönüşüme konu edeceğimiz çok güzel bir tesisi yine ilçemize kazandıracağız. Prestij caddesi projelerimiz 2021’de de devam edecek.

Tekrardan birbirimizle kucaklaşacak, hoş sohbetler edeceğiz. Sokaklarımız, parklarımız tekrar cıvıl cıvıl olacak… Unutulmayacak festivallere, kültürel etkinliklere imza atacağız. Pehlivanlarımız yine Şile çayırında boy ölçüşecek… Bu zor günlerin ardından hep birlikte, tekrar “biz” olacağız.

Tüm hemşehrilerimin yeni yıllarını kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir yıl diliyorum.

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.