Güncel etkinlik bulunmamaktadır.

Tüm Etkinlikler

Şile Beledi̇yesi̇'nden Bir Yenisi Daha: Şile’de Z Kütüphaneler Çoğalıyor!

10 Haziran 2022 Cuma

Şile Belediyesi okullarda eğitime katkı sağlamak amacıyla başlattığı Z-Kütüphane yapımına bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda Teke Şehit Serkan Angay Okulu’na Şile Belediyesi tarafından yaptırılan Z Kütüphane öğrencilere teslim edildi.

Teke Şehit Serkan Angay Okulu’nda gerçekleşen Z Kütüphane açılış törenine Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Hazel Yılmaz, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, İlçe Millî Eğitim Müdürü Okan Ayhan, İlçe Gençlik Spor Müdürü Bedrettin Naim Arslan, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ile Şile Belediyesi Birim Müdürleri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, veliler öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şile’de Eğitim ve Öğretimde Kalite Artıyor.
Sinan Akbay yönetimindeki Şile Belediyesi Müzik Okulu öğrencilerinin verdiği mini konserle başlayan program, selamlama konuşmalarıyla devam etti. Açılışta yaptığı konuşmada Şile Belediyesi’nin, Şile'de eğitim kalitesinin yükseltme amacıyla ilçede faaliyet gösteren okullara sağladığı desteklerin artarak süreceğini söyleyen Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Öğrencilerimize ve okullarımıza Şile Belediyesi olarak destek olmaya devam ediyoruz. Sadece okullarımızın fiziksel ihtiyaçlarına değil çocuklarımızın da ihtiyaçlarına önem veriyoruz. Çocuklarımızın kitap kokusunu içlerine çekebilecekleri bir kütüphaneyi daha önce Değirmençayırı’nda teslim ettik. Bugün de Teke Mahallemize yeni bir Z Kütüphane kazandırdık. Burada öğrencilerimiz için çok güzel bir imkân tanındı. Gençlerimiz için, çocuklarımız için, Şile için en güzelini hayal etmeye ve hayallerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. İlçemize, Teke Mahallemize ve Şehit Serkan Angay Okulu öğrencilerimize yeni Z Kütüphaneleri hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Z-Kütüphane Nedir?
Z-Kütüphane, estetik ve ergonomik olarak tasarlanmış bir kütüphanenin etkileşimli tahta ve internete bağlı bilgisayarlar ile zenginleştirilmiş halinin, MEB’in “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise olmak üzere tüm resmi okullara kurulumunu yaptığı okul kütüphanesi projesine verilen isimdir.