ŞILE Hava Durumu

İlhan OCAKLI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Kıymetli hemşehrilerim;

Sizlerin teveccühü ve tercihi ile Belediye Başkanlığı görevini üstlendiğimden bu yana, meclis üyelerimiz ve ekibimizle birlikte Şile’yi ve bölgemizi geleceğe en doğru şekilde taşıyabilmek için gerekli yatırımların ve projelerin hayata geçirilmesi için var gücümüzle ve ilk günkü heyecanımızla çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü biz Şile’yi çok seviyoruz.
İlhan OCAKLI

Sağlık Yatırımlarımız Son Hız Devam Ediyor!

Sağlık Yatırımlarımız Son Hız Devam Ediyor!

3 Nisan 2021 Cumartesi

Ağva Sağlık Merkezi Temel Atma Töreni Gerçekleşti
 
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Şile İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Şile Belediyesi işbirliği ile yapımına başlanan Ağva Sağlık Merkezi’nin temel atma töreni düzenlenen törenle önceki gün gerçekleşti.
 
Şile’de; "Hizmet Belediyeciliği" ile “Gönül Belediyeciliği" gibi iki değerli kavramı birleştiren Şile Belediyesi, insan hayatını her şeyin önünde tutarak ortaya koyduğu performansı, sağlık alanında yaptığı yatırımları artırarak sürdürmeye tüm hızıyla devam ediyor.  
Vatandaşların talepleri doğrultusunda hizmetlerini aralıksız sürdüren Şile Belediyesi,  proje ruhsat başvuruları tamamlandıktan sonra inşaatına başlanan Ağva Sağlık Merkezi için temel atma töreni düzenledi.
 
Ağva’nın Sağlık Hizmetlerine Yeni Soluk!
 
2 Nisan 2021 tarihinde haftanın son günü gerçekleştirilen temel atma töreni kalabalık bir vatandaş topluluğunun ve ilçe protokolünün de katılımıyla yapıldı.
 
Ağva Sağlık Merkezi temel atma töreni, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın yanı sıra
Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Albay Hazel Yılmaz Şile İlçe Emniyet Müdürü Uğur Kurak, Şile İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Muharrem Aydın, Şile İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özen, AK Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, Şile Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ömer Akyol, Şile Belediye Meclis Üyeleri, Ağva Merkez camii imamı Ali Özcan, çeşitli STK temsilcileri  ile ve ilgili bürokratlar ve protokolün yanı sıra basın görevlilerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Konuşmaların ardından Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya ve Şile Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ömer Akyol ile birlikte Ağva Sağlık Merkezi için dualar eşliğinde butona basarak temele ilk betonu döktü.
 
Sağlık Yatırımlarımız Devam Edecek!
 
Törende konuşan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile’de sağlık alanında yatırımlarının devam edeceğini ve sağlık hizmetlerini vatandaşın ayağına götürdüklerini belirterek, “Değerli Ağvalı Hemşehrilerimiz, seçim ziyaretlerimiz esnasında Ağva’dan gelen taleplerden bir tanesi de Ağva’daki bu sağlık konusuydu. Bölge halkıyla gerçekleştirdiğimiz sohbetlerimizde, böyle bir söz verdik. Bugün burada yapımını başlattığımız bu projeyi Şile Kaymakamımız Sayın Mehmet Nebi Kaya ve Şile Devlet Hastanesi Başhekimimiz Sayın Dr. Ömer Akyol  ile birlikte yürütüyoruz. Buradaki eksikliği de inşâllah birlikte tamamlayacağız.” dedi.

Ağva’da 16:00 Sonrası İğne Bile Yapılamıyordu!
 
Geçmişte ifade edilen yoksunlukların başında Ağva’da öğleden sonra dörtten sonra iğne bile yapılamadığını vurgulayan Başkan İlhan Ocaklı, “Gerek iğnesini dahi yaptıramayan, gerek serumunu taktıramayan vatandaşlar bizden bu konuda destek istediler. Biz de İlçe Sağlık Müdürlüğümüz, Devlet Hastanesi Başhekimimiz ve ilgili sağlık yetkililerimiz ile yaptığımız  görüşmeler neticesinde şu an mevcut hizmet veren Sağlık Ocağı’nda iyileştirme yaptık ve tamir ve tadilatları ile beraber orada 16:00’dan gece saat 24:00’e kadar sağlık hizmetlerinin verilebilmesini sağladık. 8 saatlik bir ek mesai daha ortaya koymak ve Ağva’da doktor, hemşire, görevli sağlık personeli arkadaşlarımızı bulundurmak suretiyle burada da hizmet vermeye başladık, hayırlı uğurlu olsun, Âllah ziyade etsin. Rabbim bereketli kılsın.” diye konuştu.
 
Ağva’ya Güzel ve Sağlıklı Hizmetler Vermeye Devam Edeceğiz
 
Başkan İlhan Ocaklı, verilen hizmetlerin sürdürüleceğini belirterek, “Yaptıklarımız yetmez dedik ve işte burada görmüş olduğunuz Aile sağlık Merkezi’nin de inşaatına temel atarak başladık. Bununla beraber hızlı bir süreçle, Âllah’tan bir mani olmazsa inşallah bu inşaatı tamamlayacağız. Yaklaşık 235 M²’lik bir alanda Ağva’ya güzel ve sağlıklı hizmetler vermeye devam edeceğiz. Başhekimimizle, Kaymakamımızla işbirliği içinde yaşadığımız salgın sorunlarının üstesinden geleceğiz. Ağva Sağlık Merkezi projemize yakın zamada bir de diş polikliniği eklenecek. Bu da ayrıca önemli başka bir sağlık hizmeti olarak hizmete girecek. Bu vesile ile pandemi sürecinde cansiperane bir şekilde çalışan tüm sağlık personelimizi verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum.” diye konuştu.
 
Ağva’nın Acil Sağlık İhtiyaçlarına Etkin Çözüm
 
Ağva’nın acil sağlık ihtiyaçlarına çözüm olacak nitelikte, 9 odalı, asansörlü, içerisinde bir diş polikliniğinin de yer aldığı sağlık merkezi özellikle yaz aylarında artan nüfusun ihtiyaçlarına da cevap verebilecek nitelikte olacak ve böylece Şile gibi Ağva’ya sağlık hizmetleri alanında kalıcı bir eser kazandırılmış olacak.

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.