ŞILE Hava Durumu

İlhan OCAKLI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Kıymetli hemşehrilerim;

Sizlerin teveccühü ve tercihi ile Belediye Başkanlığı görevini üstlendiğimden bu yana, meclis üyelerimiz ve ekibimizle birlikte Şile’yi ve bölgemizi geleceğe en doğru şekilde taşıyabilmek için gerekli yatırımların ve projelerin hayata geçirilmesi için var gücümüzle ve ilk günkü heyecanımızla çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü biz Şile’yi çok seviyoruz.
İlhan OCAKLI

Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Oturumu Gerçekleşti

Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Oturumu Gerçekleşti

6 Nisan 2021 Salı

“Şilemize 100 Yıl Hizmet Verecek Eserler Kazandıracağız.” Şile Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Oturumu Gerçekleşti

Şile Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Oturumu, Belediye Başkanı İlhan Ocaklı başkanlığında haftanın ilk günü 5 Nisan 2021 Pazartesi 14.30'da salgın önlemlerine uygun bir şekilde gerçekleştirildi.

2021 yılının dördüncü ayı Meclis Toplantısı 1. Oturumu yapıldı.

Şile Belediyesi Şile Kültür Merkezi ve Nikâh Sarayı'nda yapılan toplantıda AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve İYİ Parti meclis üyeleri, parti ilçe başkanları ve de basın mensupları hazır bulundu. 

5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. Maddesi gereğince Nisan Ayı Meclis toplantısı 05/04/2021 Pazartesi günü saat 14:30’da Şile Kültür Merkezi Nikah Sarayı'nda gerçekleştirilen Şile Belediyesi Nisan Ayı Meclis toplantısında,

 Gündem maddeleri; 

1. İstanbul ili, şile ilçesi, meşrutiyet mahallesi, 5 ada, 9 parsel kapsamında bir kısım tescil harici alana ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği.

2. İstanbul ili, şile ilçesi, çavuş mahallesi,90 ada 12 parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği.

3. İstanbul ili, şile ilçesi, ahmetli mahallesi, reform sokak'ın güneyinde bulunan tescil harici alana ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği.

4. Uip-29370,1 pin numaralı kabakoz mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği itirazları.

5. İstanbul ili, şile ilçesi, balibey mahallesi, akmercan sokak’ın doğusunda bulunan tescil harici alana ait 1/1000 ölçekli uip değişikliği.

6. İstanbul ili, şile ilçesi, ovacık mahallesi 0/626 sayılı parselin güneydoğusundaki yol alanı’na ait 1/1000 ölçekli uip değişikliği.

7 İstanbul ili, şile ilçesi, karamandere mahallesi karaahmet sokak’ın batısında bulunan tescil harici alana ait 1/1000 ölçekli uip değişikliği.

8. Tarife rüsum cetveline ek madde eklenmesi.

9. Denetim komisyonu raporu.

10. Sözleşmeli personel ücreti.

11. Şile Yıldız Spor’un talebi.

12. Hibe araç alımı.

13. Atık ilaç yönetimi.

14. Plan ve proje müdürlüğünün teklifi.

15. Encümen üye seçimi.

16. İhtisas komisyonlarına üye seçimi.

17. Meclis başkan vekili ve divan katibi üye seçimi.

18. 2020 yılı faaliyet raporu.

19. Dilek ve temenniler.

...Gündem konularının madde üzerinden oylanması Belediye Başkanı İlhan Ocaklı tarafından oylamaya sunuldu. Mevcudun Oy Birliği ile maddeler kabul edildi. 

Salgın İşinin Şakaya Gelir Tarafı Yok! 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, konuşmasında,

“Nisan ayı olağan Meclisimiz inşâllah hayırlı olur. Rabbim memleket için, ümmet için, millet için hayırlı kararlar alabilmeyi nasip eylesin, bereketli kılsın. Salgına bağlı vaka sayıları ve ölüm oranları artıyor. Maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına istisnasız uymamız gerekiyor.

Bu işin şakaya gelir tarafı yok. Aşı olunsa bile hijyen kurallarının uygulanması gerekiyor. Zira işin şakası yok. Vakalar ne yazık ki her geçen gün artıyor. Önümüz yaz, bir takım tedbirler almamız gerekiyor. Arkadaşlarımız bununla ilgili hazırlıkları yerine getiriyor. Hassasiyetle üzerimize düşeni yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz.” dedi.

Barkovizyon Gösterisi Büyük İlgi Gördü ve Alkışlandı

13 Nisan’da başlayacak olan mübarek Ramazan ayına da değinen Başkan İlhan Ocaklı, "Malûm, ayın 13’ünde Ramazan ayına giriyoruz. Rabbim bizlere Ramazan’ı hayırlısı ile edâ edenlerden eylesin, Ramazan’ın bereketine ortak etsin." ifadelerini kullandı.

Şile Belediyesi’ne ait yapılan ve yapılması planlanan yatırımlarla ilgili projeleri kapsayan bir tanıtım video sunumunun da izletildiği oturumda, Şile’ye ve Ağva’ya kazandırılan ve kazandırılacak belli başlı yatırım planlamalarına ilişkin canlandırma videoları barkovizyondan izlendi. Şile Belediyesi’nin Şile ve Ağva’yı kapsayan projeleri ile ilgili barkovizyon gösterisi büyük ilgi gördü ve alkışlandı.

Şilemize 100 Yıl Hizmet Verecek Eserler Kazandırmış Olacağız

Başkan İlhan Ocaklı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Projeleri sizlerle paylaştık. Sonuçta Devlet bizim Devletimiz. Bize düşen ne varsa emre amadeyiz. Dünyada ekonomik bir kriz varken böylesine projelere imza atmak bizim için önemli bir başarıydı. Âllah utandırmasın..” 

Şile'ye yapılacak olan yatırımlarla ilgili resmi adımları attıklarını, talepleri güncellediklerini

kaydeden Başkan İlhan Ocaklı, “Şile için yoğun bir mesai harcıyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gerçekten bütün ekibimiz yoğun bir mesai harcıyoruz. Gerek vatandaşlarımızın, gerekse de kamu kurum ve kuruluşlarının bizden talep etmiş olduğu ne varsa yerine getirdik. Sunumunu gerçekleştirdiğimiz projeler, projelendirilmesi biten, resmi olurları alınan, protokolleri yapılan, kimi tamamlanan kimisi ise tamamlanma kimisi ise ihale (kuruşlandırma)  aşamasında olan projelerdir. Önümüzde yakın günler içerisinde Âllah’tan bir mani olmazsa bunların temellerini birlikte atacağız. İlçemize belki 100 yıl hizmet verecek eserleri de kazandırmış olacağız.” şeklinde konuştu.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın konuşmasının ardından Şile Belediye Meclisi’nde grubu bulunan parti temsilcilerinin görüşleri dinlendi. 

Toplantıyı kapatan Şile Belediye Başkanı Ocaklı, verdikleri katkı nedeniyle Belediye Meclis üyelerine teşekkür etti ve alınan kararların Şile ve bölge halkı için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Nisan Ayı Meclis Toplantısı 2. oturumu 9 Nisan 2021 Cuma günü saat 14.30’da gerçekleştirilecek.

 

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.