ŞILE Hava Durumu

Özgür KABADAYI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Teşekkürler Şile!

Bu zafer, sadece bizim değil, aynı zamanda tüm Şile halkının da zaferi. Her bir oy, değişime olan ihtiyacı, özgürlük ve demokrasiye olan inancı temsil ediyor. Artık, bizim için çok çalışma vakti, Şile için tam yol ileri!
Özgür KABADAYI

Güncel ihale bulunmamaktadır.

İhale Arşivi için tıklayınız

Geleneksel Dokularla Modern Tasarımı Birleştiriyor: Şile'de Yeni Bir Hikâye Başlıyor

 Geleneksel Dokularla Modern Tasarımı Birleştiriyor:  Şile'de Yeni Bir Hikâye Başlıyor

2 Haziran 2023 Cuma

Şile Bezi Kolektif Tasarım Merkezi Tasarım Eğitimleri Başlıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışan İstanbul Kalkınma Ajansının desteklediği Şile Bezi Kolektif Tasarım Merkezi Projesi, Şile Bezi'ne ilgi duyan, dokuyan ve tanıyan girişimci adayları ve sektör profesyonellerine kapılarını açıyor. Şile Bezi Kolektif Tasarım Merkezi, Türkiye'nin önde gelen tasarımcılarından Fırat Neziroğlu'nun liderliğinde ilk eğitimlerine başlıyor.

Tanınmış ve alanında uzman tasarımcıların vereceği eğitimler ile Şile Bezi'nin değeri markalaştırılarak Şile'nin zengin kültürel mirasına katkı sağlanması hedefleniyor.  Dokuma sanatçısı ve tasarımcı Fırat Neziroğlu'nun önderliğinde verilecek olan eğitimler, moda dünyasında öncü isimlerden biri olan Neziroğlu'nun deneyimlerini katılımcılarla paylaşarak ilham verme fırsatı sunacak.

Geleneksel Dokularla Modern Tasarımı Birleştiriyor: Şile'de Yeni Bir Hikâye Başlıyor

Katılımcılar, eğitim programı kapsamında, Fırat Neziroğlu liderliğinde birçok alanda uzmanlaşma fırsatı bulacak. Eğitimlerde katılımcılar moda tasarımında koleksiyon oluşturma teknikleri üzerinde derinlemesine bilgi sahibi olurken aynı zamanda tasarım süreçlerini de başarılı bir şekilde yönetebilecek. Katılımcılar, kolaj ve kompozisyon tekniklerini kullanarak görsel anlatım becerilerini geliştirecekler ve farklı malzemeleri bir araya getirerek etkileyici tasarımlar ortaya çıkarabilecekler. 

Renk uyumu ve kumaş seçiminin koleksiyon oluşumundaki önemini anlayarak estetik açıdan çarpıcı ve uyumlu tasarımlar oluşturma konusunda ustasından eğitim görme imkanı bulacak olan katılımcılar, tasarımsal düşünce süreçlerini geliştirerek yaratıcılıklarını sınırlarının ötesine taşıyacaklar. 

Eğitimlerde öğrenciler ayrıca temel tasarım odaklı düşünme ve araştırma yapısıyla tasarımlarını daha derinlemesine düşünerek yenilikçi sonuçlar elde etme fırsatı bulabilecek. Öğrenciler, farklı dokular ve malzemelerle tasarım süreçlerini deneyimleyerek kendi tasarımlarını zenginleştirebilecekler, renk teorisi ve uygulamalarıyla ilgili bilgiler edinerek etkileyici renk kombinasyonları oluşturabilecekler. Diğer yandan Layout oluşturma ve farklı sayfa yapılarına uygun çalışmalar yaparak tasarımlarını çeşitlendirebilecekler. 

Yaratıcı Dokuma Tasarımı Atölyesi ve Atık Giysilerden İleri Dönüşüm Tasarım Atölyesi gibi eğitimlerle sürdürülebilirlik ve yenilikçilik kavramlarına da değinecekler Dokuma Sanatçısı ve Tasarımcı Fırat NEZİROĞLU tarafından verilecek olan moda tasarım eğitimleri kayıt olan tüm ilgililer için ücretsiz düzenlenecek. 


Eğitim Programı :

- 1. Grup Tasarım Eğitimleri 
 6 Haziran – 2 Ağustos 2023
 Her Salı- Çarşamba
09.30-13.30

-  2. Grup Tasarım Eğitimleri
 6 Haziran – 2 Ağustos 2023 
 Her Salı- Çarşamba
14.00-18.00

-  3. Grup Tasarım Eğitimleri
 8 Ağustos-5 Eylül 
 Her Salı- Çarşamba
 09.30-18.00
Şile Bezi Kolektif Tasarım Merkezi
(Tarihi Tahlisiye İstasyonu)

- Tasarım Eğitimleri kontenjan ile sınırlıdır.  
- Eğitimlerin yarısı çevrimiçi, yarısı fiziki yapılacaktır.
- Dokuma Sanatçısı ve Tasarımcı Fırat Neziroğlu ile tasarım eğitimleri programına katılmak için aşağıdaki linke tıklayarak veya iletişim numarasını arayarak kaydınızı yaptırabilirsiniz. 

- https://forms.gle/ArWbMtZMFegDBFbn7
 +90 (534) 793 80 92
 silebezi@sile.bel.tr

FIRAT NEZİROĞLU KİMDİR?

Londra, İstanbul, Münih, Paris’te “kumaş koleksiyonları” Incheon, Washington, Hawai, New York, Kitakyoshu, Shangai, Tenjin, Bhonburi, Newdelhi, Venedik, Buenos Aires, Como, Roma, Maniago, Singapur,Marakeş, Dubai, Oslo,Mexico City,Paris, Abu Dhabi’de “sanat eserleri” sergiledi. 

Norveç Kraliyet Büyükelçiliği himayesinde Oslo'ya, Tayland Kraliçesi Sirikit'in doğum günü kutlamaları nedeniyle, Kraliçenin kendisine özel bir kumaş dokumak üzere Tayland'a, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani'ye bir sanat eseri dokumak üzere Katar'a davet aldı. 
Newyork Fashion Week’te “Anadolu’nun Kalbi YEN” projesi ile Anadolu dokuma tekniğini dünyaya taşıdı ve büyük beğeni topladı. Contemporary 2019 İstanbul’da “Dear Ahmet” dokuması ile öne çıktı. 

Sıfır Atık Projesi ile 3.Havalimanı açılışında çok özel bir defile ile yer aldı.   Olgunlaşma Enstitülerinin Tophane-i Amire Binasında yapılan vizyon toplantısında çok özel bir enstalasyon ile Cumhurbaşkanlığı himayelerinde sanatçı olarak yer aldı ve halen Olgunlaşma Enstitüsüne danışmanlık veriyor. 

Tayland Kraliyeti özel daveti ile Tayland Tanıtımı ve Yen koleksiyonu için özel bir ziyaret için gittiği Taylan’da “Brand Ambassador” seçildi. Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi olarak ders vermeye devam ediyor.
 

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.