ŞILE Hava Durumu

Özgür KABADAYI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Teşekkürler Şile!

Bu zafer, sadece bizim değil, aynı zamanda tüm Şile halkının da zaferi. Her bir oy, değişime olan ihtiyacı, özgürlük ve demokrasiye olan inancı temsil ediyor. Artık, bizim için çok çalışma vakti, Şile için tam yol ileri!
Özgür KABADAYI

Güncel ihale bulunmamaktadır.

İhale Arşivi için tıklayınız

Güncel etkinlik bulunmamaktadır.

Tüm Etkinlikler

33'üncü Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali Başladı

33'üncü Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali Başladı

1 Ağustos 2022 Pazartesi

Belediyemiz tarafından düzenlenen 33. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali coşkulu bir kortej ve Mazhar Alanson konseri ile kapılarını misafirlerine açtı.
7 Ağustos’a kadar sürecek olan festivalde birbirinden farklı panel, söyleşi, konser ve etkinlikler düzenlenirken, Festival boyuncu el sanatları ustalarının üretmiş olduğu birbirinden farklı ürünler Etkinlik Alanında kurulan Şile Bezi El Sanatları stantlarında vatandaşların beğenisine sunuluyor. 

İstanbul'un En Eski Festivallerinden Biri Şile Bezi Festivali
Bu yıl 33’üncüsü düzenlenen Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali, yüzlerce katılımcı ve binlerce vatandaşın büyük ilgisi ile kapılarını misafirlerine açtı. Şile Etkinlik Alanında düzenlenen festivalin açılış törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı katılarak, festivale katılan Şile halkına teşekkürlerine sundu. Festivalin açılış konuşmasını yapan Başkan İlhan Ocaklı, Şile’yi sadece Türkiye’de değil tüm dünyada tanıtmak için büyük bir gayret ile çalıştıklarını belirterek, “Taşıdığı kültürel değerin yanı sıra İstanbul'un en eski festivallerinden biri olan festivalimizi her yıl giderek artan bir coşkuyla kutluyoruz. Bize her zaman desteğini gösteren Şilelilere tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.  

7 Ağustos'a kadar devam edecek olan Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali için Şile Marina Mevki Etkinlik Alanına özel stantlar kuruldu.  Alanda açılan Şile Bezi stantlarında Şile Bezinden üretilmiş birbirinden güzel ürünler sergilendi. Festival alanı girişinde bulunan geçmişten geleceğe fotoğraf sergisi ile vatandaşlara 150 yıldır dokunan, işlenen, yörenin ekonomisini sağlayan, yerel halkın en önemli kültürü olan dokuma ürünü Şile Bezi, tarihi ve yapılışı anlatıldı. Stantlarda ayrıca Şile'ye ait birçok ürün de sergilendi.

Halk Oyunları ile Kortej Yürüyüşü Çok Renkli
Mazhar alanson konseri öncesinde düzenlenen kortej yürüyüşü yoğun bir katılım eşliğinde renkli görüntülere sahne oldu. Taş mektep önünden başlayan ve  Üsküdar Caddesi boyunca devam edip Etkinlik alanında son bulan kortej yürüyüşü esnasında Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen Halk Oyunları ekipleri yöresel oyunlarını sergiledi. Kent Meydanında cansız mankenlerin sergilediği performans büyük ilgi toplarken, korteje eşlik eden bandonun çaldığı parçalarla eğlenceli vakit geçiren katılımcılar, yürüyüş boyunca korteje eşlik etti.

Mazhar Alanson Festival Sahnesinde
 Festival Korteji ve açılış seremonisinin ardından Mazhar Alanson konseri ile coşan Şileliler, sevilen sanatçının şarkılarını hep bir ağızdan söyledi. On bin kişinin katıldığı konserde sahne alan ünlü sanatçı, yaklaşık 2 saat kaldığı sahnede, şarkılarını seslendirirken konseri dinleyen binlerce vatandaşımız da şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti. 

Mazhar Alanson konseri ile festivalin ilk günü geride kalırken, 2 Ağustos Salı günü Ritüelleriyle Şile Bezi Atölyesi ile Şile Bezi Vizyon Projeler Lansmanı gerçekleşecek.  3 Ağustos Çarşamba günü Bora Duran Konseri, Şile Bezi Ustalara Saygı Ödülleri’nin sahiplerini bulacağı 4 Ağustos Perşembe günü ise Uğur Arslan konseri gerçekleşecek. 5 Ağustos Cuma akşamı ise Türk Pop Müziği’nin en güçlü yorumcularından Haluk Levent sahne alacak. 6 Ağustos Cumartesi akşamı ise güçlü sesiyle büyük beğeni kazanan Pop Sanatçısı Simge unutulmaz bir performansa imzasını atacak. Festivalin son günü olan 7 Ağustos Pazar günü Cengiz Kurtoğlu & Trio sıra dışı sahnesiyle Şile’de unutulmaz bir performansla dinleyicilerle birlikte olacak. 

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.