Şile’nin Eğitim Kalitesi Yükseliyor

20 Eylül 2021 Pazartesi

Şile’nin eğitim kalitesini yükseltecek kampüslerimizden olan Necda Moralıgil İlkokulu ve Ortaokulu'nun açılışı, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer’in teşrifleriyle Doğancılı Mahallesi'nde gerçekleşti.

Açılış töreninde Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer ile beraber; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özen, Şile Garnizon Komutanı Albay Hazel Yılmaz, AK Parti Şile İlçe Başkanı Erdoğan Akgül ile kamu kurum ve idari birim amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, öğrenci velileri, öğretmenler ile vatandaşlar hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasının ardından başlayan tören, protokol konuşmaları ile devam etti.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Özer: "Okulları Artık Kapalı Tutma Lüksümüz Yok!”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın yaptığı hayırlı olsun konuşmasının ardından kürsüye gelen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, milli eğitim sisteminin, açık ve yüz yüze eğitime devam etmesinin mevcut süreçte bir milli güvenlik meselesi olduğu yönündeki iradelerinin arkasında durduklarını belirterek, "Okulları artık kapalı tutma lüksümüz yok. Okulların yüz yüze eğitime ara verilmesi de istediğiniz kadar dijital platformları verimli bir şekilde kullanabilirsiniz ama okul sadece öğretmenin gerçekleştirildiği mekanlar değildir. Öğrencilerimizin psikososyal gelişimlerini tamamladığı, ortak çalışmalar üretebildiği, sıcak yemeklerin yenildiği, kültür, sanat ve spor aktivitelerinin yapıldığı mekânlardır.  Dolayısıyla yüz yüze eğitimin yerine ikame edilecek hiçbir mekanizma yoktur. Ama bu, şu demek değildir; dijital platformlardan vazgeçeceğiz. Hayır ama yüz yüze eğitime devam ederken sürekli dijital platformlardan da destek alacağız." diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından, kurdele keserek, Necda Moralıgil İlkokulu ve Ortaokulu'nu yeniden hizmete açan Bakan Prof. Dr. Özer ve beraberindeki resmi heyet daha sonra okulun içini dolaşarak, sınıfları ziyaret eti.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı:"Çabamız:  Geleceğimizin Temninatı Olan Çocuklarımız ve Gençlerimiz İçin"

Depreme karşı yenilenen Şile Necda Moralıgil İlkokulu ve Ortaokulu'nun yeniden hizmete açılması dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada İstanbul'da 2006 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul Proje Koordinasyon Birimi'nin kurulduğunu aktaran Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı eğitim seferberliğine destek vermenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “Bugün çok değerli sayın Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in teşrifleriyle Doğancılı Mahallesi'nde Necda Moralıgil İlkokulu ve Ortaokulu'nun açılışını yaptık. Geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin daha iyi ortamlarda eğitim almaları için hiçbir masraftan kaçınmadık. Şile'mizde her biri modern ve pırıl pırıl okullarımız oldu. Bugün açılışını yaptığımız Necda Moralıgil İlkokulumuz ve Ortaokulumuz Şile'mize, İstanbul'umuza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun inşâllah. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'e kıymetli katılımları için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Mahmut Özer, Şile Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ettikten sonra ilçemizden ayrıldı.